12.06.2012 15:20

Uz Saulkrastiem, Ķekavu, Mārupi, Baldoni, Spuņciemu un Olaini – brauciens ar sēru lenti

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sēru lentes pie autobusiem demonstrēja pasažieru pārvadātāju raizes, vai līdzekļu trūkuma dēļ nenāksies likvidēt daudzus autobusa maršrutus. Sēru lentes pie autobusiem demonstrēja pasažieru pārvadātāju raizes, vai līdzekļu trūkuma dēļ nenāksies likvidēt daudzus autobusa maršrutus. Krišjānis Grantiņš

Reģionālie un starppilsētu autobusi kursē ar sēru lentēm. Akcijā iesaistījušies arī Pierīgas pasažieru pārvadātāji.

Šāda akcija šodien tika rīkota, lai pievērstu uzmanību un protestētu pret valdības paredzēto dotāciju samazinājumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem un tā iespējamajām negatīvajām sekām. Akcijas iniciatori ir Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija.

Valdība 12. jūnija sēdē plānojusi pieņemt lēmumu par zaudējumu kompensēšanu pārvadātājiem. Ja lēmums par izmaiņām vai situācijas uzlabojumiem tomēr netiks pieņemts, 5. jūlijā plānots rīkot vērienīgu akciju, apturot autobusu satiksmi.

Sēru lentes autobusiem šodien bija piesējuši arī transporta uzņēmuma a/s "Cata" autobusi. Saulkrastu filiāles vadītājs Andris Silavnieks sacīja, ka tā solidarizējas ar citiem pasažieru transporta pārvadātājiem.

Arī a/s "Rīgas taksometru parks" (veic pasažieru pārvadājumus uz Ķekavas, Mārupes, Baldones, Babītes (Spuņciems) un Olaines novadiem) maršrutu apārvadājumu nodaļas vadītāja vietniece Ināra Blauberga apstiprināja, ka uzņēmuma autobusi šodien ir piestiprinājuši sēru lentes un tā vēlas pievienoties viedoklim, ka līdzekļu pasažieru pārvadātājiem nepietiek.

Savukārt pasažieru pārvadātāji SIA "Galss Buss" un SIA "Ekpress Ādaži" sēru lentīšu akcijā nepiedalījās.