29.09.2015 12:29

Ādažu tirgus laukumā SIA "Ādažu desu darbnīca" grasās izveidot veikaliņus, kafejnīcu un alus darītavu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
 Ādažu tirgus laukumā SIA "Ādažu desu darbnīca" grasās izveidot veikaliņus, kafejnīcu un alus darītavu arhīvs

Šķiet, ka trīs gados, kopš darbojas nelielais uzņēmums SIA "Ādažu desu darbnīca", ar žāvējumiem un desiņām ir izdevies iekarot pircēju sirdis. Uzņēmuma ieņēmumi no gaļas pārstrādes un tirdzniecības aug ģeometriskajā progresijā. Tāpat arī nākotnes plāni kompānijas vadītājam ir lieli – nākamgad Ādažu tirgus laukumā iecerēts būvēt kafejnīcu, veikaliņu, alus darītavu un pat estrādi.

Informācija datu bāzē "Lursoft" liecina, ka pērn SIA "Ādažu desu darbnīcas" ieņēmumi no gaļas pārstrādes un tirdzniecības, salīdzinot ar iepriekšējā gada rezultātiem, auguši par 70% un ir 3,043 miljoni eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa palielinājusies mazliet vairāk nekā trīs reizes, sasniedzot 503,4 tūkstošus eiro.

SIA "Ādažu desu darbnīcas" īpašnieks Jānis Sauka portālam "Aprinķis.lv" sacīja, ka aizvadītais gads uzņēmumam ir bijis labs un pircēju neesot trūcis nevienā no trim tirdzniecības vietām – Ādažos, Jūrmalā un Rīgas Centrāltirgū.

"Strādājam un attīstāmies, un arī pircēju mums ir gana. Piemēram, tūlīt, tūlīt Āgenskalnā atvērsim savu ceturto firmas veikalu. Un jau šobrīd varu pateikt, ka šīs gads uzņēmumam būs stipri labāks. Tie cipari būs vēl lielāki! Pieprasījums ir tik liels, ka pat jāsāk domāt arī par ražošanas paplašināšanu," teic J. Sauka, piebilstot, ka par eksportu gan pagaidām esot vēl pāragri runāt. SIA "Ādažu desu darbnīca" esot maza ražotne, un uzņēmumam vēl neesot tādas jaudas, lai spētu desas un žāvējumus saražot arī ārvalstu tirgiem. Tomēr, pēc J.Saukas sacītā, sapnis, ka ar Ādažos ražotajām desiņām varētu mieloties arī Norvēģijā, ir.

J. Sauka stāsta, ka lieli investīciju plāni un ieceres uzņēmumam saistās arī ar Ādažiem. Visdrīzāk, nākamgad SIA "Ādažu desu darbnīca" būvēs divstāvu ēku ar terasēm Ādažu tirgus laukumā. Šajā ēkā atradīsies uzņēmuma konditoreja, kafejnīca, vairāki tirdzniecības stendi, kuros varēs iegādāties ne vien gaļu, bet arī piena produktus, maizi, zivis un citus lauku labumus no vairākiem Latvijas ražotājiem.

Tāpat tirgus laukumā atradīsies arī neliela SIA "Ādažu desu darbnīcas" alus darītava, kurā miestiņu brūvēs mūki. "Iekārtas alus darītavai esam jau pasūtījuši Austrijā. Ar tādām tur miestiņu darina klostera mūki. Izlēmām, ka viņi alu brūvēt sākumā varētu arī pie mums. Turklāt zīmīgi, ka alus, ko būs darinājuši mūki, būs ne vien kvalitatīvs produkts, bet arī kaut kas unikāls un leģendārs. Tas būs produkts ar stāstu!" klāsta J. Sauka, piebilstot, ka esot taču starpība, ja saka – Ādažos alu darina "desu Jānis vai mūki".

J. Sauka ir pārliecināts, ka uzņēmuma ieceres, kuru realizēšana uzņēmumam izmaksās trīs miljonus eiro, Ādažu tirgus laukumu noteikti atdzīvināšot. Tirgus placī iecerēts ne vien tirgoties, bet arī rīkot alus svētkus un grila svētkus ar dziesmām, dejām un mūziku, jo laukumā noteikti būšot jābūvē arī estrāde. Tāpat ļoti daudz domā arī par bērniem – jaunbūvējamās ēkas otrajā stāvā bērniem tiks rīkotas izklaides, piemēram, leļļu teātris sestdienās. Tāpat jaunā paaudze vienu dienu nedēļā varēs piedalīties ražošanā un izzināt to, kā top lauku labumi.

Vienlaikus jāpiebilst, ka, pēc J. Saukas teiktā, SIA "Ādažu desu darbnīcas" telpu būvniecībai Ādažu tirgus laukumā bija jāsākas jau šogad, jo projekta uzmetums jau ir izstrādāts. Taču plāni pajuka, jo bija neliela nesaprašanās ar Ādažu domi par to, kur un kā labāk tirgus placi iekārtot.

"Šo ieceri Ādažos noteikti realizēsim. Mūsu plānos tas ir. Un, tā kā es esmu Ādažu patriots, man šeit dzīvo brāļi un māsas un ir pašam sava ražotne, kur tad citur es kaut ko tādu lai realizētu!" J. Saukam ir spēcīgs arguments tam, ka Ādaži ir labāka vieta biznesa attīstībai par Rīgu.

SIA "Ādažu desu darbnīca" savu darbību sāka 2012. gadā, kad Ādažos tika atklāts cehs. J. Sauka, kurš ir viens no uzņēmuma īpašniekiem, gaļas pārstrādes jomā darbojas ne pirmo gadu. Pēc profesijas viņš ir gaļas pārstrādes un desu ražošanas meistars un 1995. gadā dibināja desu ražotājuzņēmuma "Hartvik F". Informācija datubāzē "Lursoft" liecina, ka 2013. gadā SIA "Ādažu desu darbnīca" strādāja ar 1,790 miljonu eiro apgrozījumu un 162,4 tūkstošu eiro peļņu.

Iepriekš:

Pierīgā sāk ražot desas pēc labākajām padomju receptēm