01.06.2012 10:06

Olaines zāļu milzim pirmajā ceturksnī – rekordpeļņa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines zāļu milzim pirmajā ceturksnī – rekordpeļņa  Krišjānis Grantiņš

Tāpat kā pērn kopumā, arī šogad pirmajā ceturksnī Latvijas zāļu ražotāja AS "Olainfarm" koncerna peļņa pārsniegusi rekorda rādītājus.

Peļņa veido 2,4 miljonus latu, kas ir par 40% vairāk nekā pirmajos trīs mēnešos pērn, ziņo LETA. Koncerna apgrozījums bija 12,1 miljons latu, kas ir par 48% vairāk nekā 2011.gada pirmajā ceturksnī.

"Šī gada pirmā ceturkšņa rezultāti apliecina "Olainfarm" spēju pastāvīgi kāpināt apgrozījumu un peļņu, turklāt ne tikai ārvalstu tirgos. Latvijā caur savu farmācijas mazumtirdzniecības tīklu esam palielinājuši noietu vairāk nekā četras reizes un turpinām to audzēt. Tas ļauj mums jau otro reizi "Olainfarm" pastāvēšanas vēsturē gandarīt akcionārus ar dividendēm," norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Valērijs Maligins.

Šogad realizācijas apjomi palielinājušies visos galvenajos noieta tirgos, izņemot Baltkrieviju. Visstraujākais realizācijas pieaugums šā gada trīs mēnešos bijis vērojams ASV, kur tās apjoms palielinājies 267 reizes, Taivānā - 13 reizes, Latvijā - vairāk nekā četras reizes, Gruzijā - vairāk nekā trīs reizes un Ukrainā, kur tās apjoms pieaudzis par 81%. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2012.gada pirmajā ceturksnī bijuši Krievija, Ukraina, Latvija, Baltkrievija, Kazahstāna un Lielbritānija.

"Olainfarm" 2012.gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā sasniegs 48 miljonus latu, bet peļņa veidos 8,6 miljonus latu. Jau ziņots, ka "Olainfarm" pērn guvis rekordlielu peļņu 6,8 miljonu latu apjomā, kas bijusi par 93% lielāka nekā 2010.gadā, kad tā bija 3,53 miljoni latu.

"Olainfarm" revidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2011.gadu liecina, ka koncerna apgrozījums bija 36,71 miljons latu.

Pērn "Olainfarm" realizācijas apjomi palielinājušies visos uzņēmuma galvenajos tirgos, izņemot Gruziju, kurā, salīdzinot ar 2010.gadu, tā samazinājās par 20%. Realizācijas pieauguma tempi bijuši no 17% Krievijā līdz 1710% Nīderlandē. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2011.gadā bijuši Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Latvija, Kazahstāna un Lielbritānija.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas 2011.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" AS "Olainfarm" ar uzņēmuma vērtību 51,13 miljoni latu ierindota 42. vietā.