16.07.2015 15:06

Pērn sarūk Ķekavas novada dzērienu ražotāja AS "Gutta" peļņa un apgrozījums

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ķekavas novada bezalkoholisko dzērienu ražotājs AS "Gutta" pērn strādāja ar 2,08 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5 % mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt kompānijas peļņa pērn samazinājās 2,8 reizes un bija 147,8 tūkstoši eiro, liecina datu bāzē "Lursoft" publiskotais uzņēmuma gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma ražošanas ieņēmumi pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2013. gadu, samazinājās par 7,5 % un bija 2,1 miljona eiro apmērā. Kopumā pērn AS "Gutta" saražoja 36,8 miljonus litrus "Gutta" zīmola produkcijas, no kuriem vairāk nekā 1,6 miljoni litru "Everest" ūdens tika piegādāts vairāk par 30 NATO bāzēm Eiropā.

Tāpat uzņēmuma vadība atzīmēja, ka pērn "Gutta" zīmola ietvaros uzņēmums gāzēto dzērienu segmentā ieviesa divus jaunus produktus – limonādes "Lemy" un "Funny".

Pagājušajā gadā sekmīgi noritējusi pāreja uz eiro. Turklāt, pēc vadības stāstītā, valūtas maiņa ir būtiski atvieglojusi biznesa un tirdzniecības darījumu veikšanu ar partneriem citās Eiropas valstīs, kā arī samazinājusi valūtas konvertācijas un pārrobežu maksājumu izmaksas.

Savukārt šogad kompānijas galvenais mērķis ir turpināt ražošanas efektivitātes uzlabošanu, kā arī attīstīt ražoto produktu kvalitāti, stiprinot "Gutta" zīmolu. "Produktu augstas kvalitātes nodrošināšana un darba ražīguma kāpināšana ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem sabiedrības konkurētspējas paaugstināšanai," norāda kompānijas vadība, piebilstot, ka sabiedrība arī nākamgad turpinās regulāri vērtēt resursu izmantošanas efektivitāti, kā arī darbinieku ražīgumu un inovāciju potenciālu.

AS "Gutta" ir nozīmīgs dabīgo augļu un dārzeņu sulu, nektāru, sulas dzērienu, dzeramā ūdens un gāzēto bezalkoholisko dzērienu ražotājs un izplatītājs Baltijas valstu tirgū. Uzņēmums ieņem vienu no vadošajām pozīcijām Baltijas valstu tirgū un ir otrais lielākais savas nozares ražotājs Latvijā.

AS "Gutta" bezalkoholiskos dzērienus ražo kopš 1994. gada. Sākumā uzņēmums savu darbību sāka Ogrē, bet kopš 1997. gada, kad Valdlaučos tika uzcelta jauna rūpnīca, viss ražošanas process notiek tur.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "NP Foods", kas kopš šā gada marta pieder norvēģu koncernam "Orkla". 2013. gadā AS "Gutta" strādāja ar 2,274 miljonu eiro apgrozījumu un 414,7 tūkstošu eiro peļņu.