10.06.2015 15:28

Pierīgas viesu namiem vasara īstais "ražas laiks"

Autors  Magda Jēgere, Vidzemes augstskolas žurnālistikas studente
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pierīgas viesu namu saimnieki par atpūtnieku trūkumu nesūdzas, jo Rīgas tuvums drīzāk esot priekšrocība nekā šķērslis. Turklāt, ja šovasar no pilsētas drūzmas iecerēts atpūsties laukos, jāņem vērā, ka visi labākie datumi jau ir rezervēti.

Šovasar nedēļas nogales Pierīgas viesu namos, lielākoties, jau ir aizņemtas gan ar parastiem atpūsties gribētājiem, gan ar kāzu svinētājiem, gan jubilejām. Tomēr kādu brīvu dienu un vietu vēl ir iespējams atrast, bet tad noskatītais datums ir jārezervē jau laikus, noskaidroja portāls "Aprinķis.lv", aptaujājot Rīgas apkaimes viesu namu saimniekus.

"Jāņi mums vienmēr ir pilni un ātri aizpildās, tāpat kā Jaunā gada nakts. Visa vasara jau gandrīz ir aizpildīta, nedēļas nogalēs atpūtnieki, kāzas un jubilejas, bet darba dienās pie mums rīko dažādus seminārus," stāsta Ķekavas novada viesu nama "Līgas" direktore Līga Bula.

Atpūtnieki uz Pierīgas viesu namiem brauc no visas Latvijas un ne tikai, braucot arī no ārvalstīm. L. Bula stāsta, ka pie viņiem apmetoties ciemiņi no dažādām valstīm, gan no tuvākām Latvijas kaimiņvalstīm, gan arī tālākām – Itālijas, Grieķijas, Vācijas un citām.

"Mēs esam pavisam tuvu Rīgas centram, 26 kilometri. Cilvēkiem, kas vēlas atpūsties, nav tālu jāmeklē nomaļāka vieta. Mēs esam meža vidū, un šeit ir klusi un mierīgi. Pie mums pārsvarā brauc cilvēki no tuvējās apkārtnes – Rīgas, Carnikavas un Ādažiem. Pastāvam jau desmit gadus, tā ka par cilvēku trūkumu nesūdzamies," stāsta viesu nama "Mazpipari" vadītāja Gunita Vagele.

Arī tie viesu nami, kas atrodas tālāk no Rīgas, ir noslogoti jau vasaras sezonai sākumā. Sējas novada viesu nams "Kuncīši" par apmeklētāju skaitu nesūdzas.

"Ir dienas, kad to gribētāju ir tik daudz, ka nākas atsacīt, protams, ir arī klusākas nedēļas, bet atpūtnieku ir daudz, jo Rīga jau ir liela un visi meklē kādu vietu pie dabas," stāsta Ilgvars, kurš sevi dēvē par šefu, kurinātāju un sētnieku vienā personā.

Visu viesu namu īpašnieki Rīgas tuvumu uzskata kā priekšrocību, jo ne visi izvēlas brīvdienas vai atvaļinājumu pavadīt kaut kur tālu ārpus mūsu zemes robežām. Latvijas apceļotāju ir daudz, ģimenes ar bērniem izvēlas izbraukāt mūsu pašu valsti un meklēt skaistas atpūtas vietas tepat tuvumā.