02.06.2015 16:56

Garciema pludmales kafejnīcas "Ar mani atkal runā kaijas" slēgšanu panāk vietējie iedzīvotāji

Autors  Magda Jēgere, Vidzemes augstskolas žurnālistikas studente
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garciema pludmales kafejnīcas "Ar mani atkal runā kaijas" slēgšanu panāk vietējie iedzīvotāji arhīvs

Pirms neilga laika pārdošanā nonākusi Garciema pludmales kafejnīca "Ar mani atkal runā kaijas", kura bija gan vietējo, gan citu pilsētu iedzīvotāju iemīļota atpūtas vieta pludmalē.

 Pirmā vasaras sezona 2010. gadā, kad bārs tika atvērts, bija īpašniekiem ļoti veiksmīga un ienesīga, bet jau no otrās sezonas viņi saskārās ar Garciema iedzīvotāju neapmierinātību, portāls "Aprinķis.lv" uzzināja no bāra īpašniekiem.

Pirmās sūdzības, ko saņēma Carnikavas pašvaldība, bija par auto novietošanu uz ielas, kas traucēja vietējiem iedzīvotājiem. Tam sekoja sūdzības par skaļumu un iereibušiem jauniešiem, kas traucē viņu mieru.

Bāra saimnieki pieļauj, ka Carnikavas pašvaldība, ietekmējoties no iedzīvotāju sūdzībām, pieņēma dažādus lēmumus, kas kaitēja pludmales bāra biznesam. Sākot ar auto novietošanas aizliegumu, atļauju tirgot alkoholu tikai līdz pulksten vienpadsmitiem un pasākumu samazināšanu līdz divām reizēm mēnesī. Tomēr sūdzības turpināja pienākt, un lielāko lūzuma punktu īpašnieki piedzīvoja pirms pagājuša gada sezonas, kad pašvaldība pieņēma lēmumu par aizliegumu pludmalē tirgot alkoholu. Tās arī bija beigas daudzu iemīļotajai pludmales kafejnīcai.

Sarunā ar bāra īpašniekiem jūtams rūgtums par pašu kaimiņu attieksmi un to, līdz kam tā novedusi. Viņi paši ir vietējie un vēlējušies radīt vietu, kur jauniešiem atpūsties, izklaidēties un pie viena arī apgūt dažādus sporta veidus. Īpašniekiem ir skumji šķirties no tā, kas ir paveikts, bet viņi cer, ka atradīsies kāds entuziasts, kuru aizraus viņu uzsāktais darbs. Interesentu esot daudz, bet kafejnīcu nopircis vēl neviens neesot.

Piedāvājumā ietilpst ne tikai kafejnīcas vajadzībām iekārtots jūras konteiners, kura lielums ir aptuveni 15 kvadrātmetri, bet arī koka dēļu terase, šūpuļtīkli, mūzikas sistēma un citas lietas, kas sagādātas bāra labiekārtošanai un vajadzībām. Īpašnieki pat piedāvā palīdzību biznesa uzsākšanai ar konsultācijām, kontaktiem un rekomendācijām. Summa, ko īpašnieki prasa, ir 5999 eiro. Tomēr vieta, kur novietot jauniegādāto bāru, gan būs jāatrod pircējam pašam.

Iepriekš:

Garciema pludmales bāros spožums un posts valda vienlaicīgi