21.05.2012 14:23

Skandalozā Mazā Baltezera “Pērles” projekta attīstītājs gaida būvatļaujas atjaunošanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede, kaut arī policija viņam aizliegusi ieņemt šo amatu, biedrības vārdā iesniedza sūdzību Administratīvajā rajona tiesā par projektam "Pērle" izsniegto būvatļauju un tiesa to apturēja. Biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede, kaut arī policija viņam aizliegusi ieņemt šo amatu, biedrības vārdā iesniedza sūdzību Administratīvajā rajona tiesā par projektam "Pērle" izsniegto būvatļauju un tiesa to apturēja. Krišjānis Grantiņš

Mazā Baltezera krastā iecerētā daudzdzīvokļu ēkas projekta "Pērle" attīstītājs SIA "Nere E" būvdarbus neveic, jo projektam ir apturēta būvatļauja.

Iespējams, 8. jūnijā Administratīvā rajona tiesa būvatļauju atjaunos, biznesa portālam Nozare.lv informē "Nere E" māteskompānijas SIA "New Europe Real Estate" direktors Jānis Stakens.

"Būvatļauja ir apturēta, jo biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede, kaut arī policija viņam aizliegusi ieņemt šo amatu, biedrības vārdā iesniedza sūdzību Administratīvajā rajona tiesā par projektam "Pērle" izsniegto būvatļauju un tiesa to apturēja. Tiesa šādu lēmumu pieņēma, jo policija nebija laikus tiesai iesniegusi lēmumu par A. Priedem noteiktajiem aizliegumiem," skaidroja J. Stakens.

Viņš piebilda, ka "Nere E" tiesā iesniedza pretsūdzību par būvatļaujas atjaunošanu, kuras izskatīšana paredzēta 8. jūnijā. "Domāju, ka būvatļauja tiks atjaunota, jo tiesai nav pamata citādam lēmumam," uzskata J. Stakens.

Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme apstiprināja, ka trešās personas SIA "Nere E" lūgums par administratīvā akta darbības atjaunošanu tiks skatīts rakstveida procesā 2012. gada 8. jūnijā.

Stakens piebilda, ka patlaban jau ir izraudzīts projekta "Pērle" būvnieks, taču līgums par būvniecību vēl netiek parakstīts, kamēr nav atjaunota būvatļauja. "Patlaban nebūtu korekti nosaukt būvnieku, jo var gadīties, ka līdz 8.jūnijam mums iesniedz vēl kādu izdevīgāku piedāvājumu. Ja tāda nebūs, tad parakstīsim jau sagatavoto līgumu ar izvēlēto būvnieku," piebilda J. Stakens.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa aprīļa beigās atteikusies piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu – biedrības "Par brīvu lielā Baltezera krastu" valdes priekšsēdētājam Artūram Priedem, kuru policija vaino naudas izspiešanā no uzņēmējiem.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 5. aprīlī atteicās apcietināt Priedi, jo uzskatīja, ka viņš izmeklēšanu ietekmēt nevar. Tagad viņam regulāri jāatzīmējas policijā. Policija šo Centra rajona tiesas lēmumu apstrīdēja Rīgas apgabaltiesā, taču apgabaltiesa to atstāja spēkā.

Pats A. Priede uzskata, ka viņš naudu no firmas "New Europe" pārstāvjiem nav izspiedis, bet tā ir bijusi tikai "lomu spēle, kur katrs grib izzondēt, ko otrs grib".

Projektā "Pērle" plānots investēt 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu). Patlaban notiek konkurss par projekta "Pērle" būvnieku. Projektu plānots nodot ekspluatācijā 2013.gada beigās.