16.03.2015 15:12

"Salienai" pagājušais gads bijis veiksmīgs, prognozes par nākotni – piesardzīgas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
 "Salienai" pagājušais gads bijis veiksmīgs, prognozes par nākotni – piesardzīgas ekrānuzņēmums no saliena.eu

Nekustamo īpašumu kompānijai "Saliena", kas attīsta privātmāju ciematu Babītē, aizgājušais gads ir bijis viens no veiksmīgākajiem pēdējā laikā. Taču attiecībā uz šā gada prognozēm kompānija ir piesardzīga.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja SIA "Saliena Development" pārstāve Zanda Bāliņa, 2014. gadā kompānija ir pabeigusi īstenot pašreiz vienīgo Baltijā "Golf Estate" konceptu ar dzīvokļu un rindu mājām, kā arī veiksmīgi sākusi darbību jaunā privātmāju segmentā, orientējoties uz vietējo pircēju un tā vajadzībām.

""Saliena" turpina veiksmīgi attīstīties un, pateicoties jaunajam privātmāju projektam, kļūst arvien iecienītāka arī starp vietējiem iedzīvotājiem. Vienlaikus interese saglabājas arī no ārvalstu pircējiem. Tomēr jau no pagājušā gada beigām ārvalstu pircējs ir kļuvis piesardzīgāks un nogaidošāks, vērojot globālās situācijas attīstību un izmaiņas Latvijas likumdošanā saistībā ar Imigrācijas likumu. Varam jau tagad prognozēt, ka "Salienai" šis gads būs izaicinājumiem bagāts, pielāgojoties valsts politikas un ģeopolitiskās situācijas izmaiņām," norāda SIA "Saliena Development" valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

Tai pašā laikā viņš norāda, ka, lai nekustamo īpašumu tirgus turpinātu attīstīties, ir svarīga pārdomāta un konsekventa politikas veidošana valstī. Pašlaik pozitīvas izmaiņas nekustamo īpašumu tirgū ir sagaidāmas, pateicoties nesen veiktajiem grozījumiem maksātnespējas likumā, kas paredz "nolikto atslēgu" principu piemērot pēc kredītņēmēju brīvprātības principa. Savukārt nekustamo īpašumu tirgus vēl ilgi var izjust sekas, ko radīja stingrāki ierobežojumi imigrācijas likumā, kā rezultātā ārvalstu pircēji, kas nav Eiropas Savienības rezidenti, ir kļuvuši daudz piesardzīgāki pret mājokļu iegādi Latvijā.

Jau zināms, ka pagājušajā gadā kompānija nodeva ekspluatācijā "Golf Estate" koncepta pirmo posmu, pārdodot vairāk nekā trešdaļu dzīvokļu, galvenokārt ārvalstu pircējiem. Jāmin, ka pasaulē "Golf Estate" ir prestižs koncepts nekustamo īpašumu nozarē, kas apvieno teritoriālu un funkcionālu mijiedarbību starp golfa kompleksu un mājokļu apbūvi.

Tāpat pērn pēc pieprasījuma un vairāku gadu sagatavošanās darbiem "Saliena" radīja jaunu konceptu vietējam pircējam "Ideālā māja". Jaunā koncepta privātmājas tapušas kopā ar Latvijas koka paneļu māju ražotāju SIA "Ostby".

Koncepts "Ideālā māja" paredz arī atšķirīgu pieeju sadarbībā ar pircēju, jo klientam ir iespēja piedalīties mājas veidošanā. Šis koncepts izrādījās ļoti veiksmīgs, jo jau šobrīd notiek 13 šādu māju būvniecība, bet nākotnē ar šo projektu kompānija "Saliena" saista ambiciozus plānus, uzbūvējot vismaz 100 šādas privātmājas.

Nekustamo īpašumu projekts "Saliena" atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā jau dzīvo 180 ģimeņu no 11 dažādām valstīm, ir ierīkota mūsdienīga infrastruktūra, izveidots viens no lielākajiem golfa kompleksiem Baltijā, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola.