10.02.2015 15:50

Jaunā rūpnīca Ādažos veselīgā bērnu biezeņa "Rūdolfs" ražotājam ļaus iekarot eksporta tirgu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunā rūpnīca Ādažos veselīgā bērnu biezeņa "Rūdolfs" ražotājam ļaus iekarot eksporta tirgu www.latekofood.lv

Kopš pagājušā gada oktobra Ādažos no Latvijā bioloģiski audzētajiem augļiem un dārzeņiem top veselīgi un ekoloģiski biezeņi mazuļiem. Uzņēmuma SIA "Lat Eko Food" vadītāja un gardā bērnu biezeņa radītāja Egija Martinsone teic, ka, pateicoties jaunajai ražotnei Ādažos, mazuļiem domātie biezenīši "Rūdolfs" tagad iekaros arī eksporta tirgus.

"Kopš ražotnes atvēršanas Ādažos pagājis pavisam nedaudz laika. Esam vēl tikai sākumposmā un visu rudeni rūpnīcā strādājām pie iekārtu uzstādīšanas. Tagad gan ražošanas jaudas tiek palielinātas ar katru mēnesi," stāsta uzņēmuma vadītāja E. Martinsone, piebilstot, ka 80 % Ādažos tapušās bērnu pārtikas iecerēts eksportēt.

Pašlaik Ādažu rūpnīcā strādājot 20 darbinieku, bet ilgtermiņā, palielinoties ražošanas apmēriem, plānots nodarbināt vēl vairāk strādājošo. Tāpat, pēc E. Martinsones teiktā, šogad uzņēmuma prioritāte ir apgūt jaunus eksporta tirgus un panākt, lai ekoloģiskie biezeņi būtu nopērkami visā Latvijā.

"Eksporta tirgu esam sākuši apgūt ar tālākajām valstīm, un pašlaik biezenīši nopērkami Kuveitā, Lielbritānijā, Korejā, arī Lietuvā. Bet kā uzņēmuma prioritāti esam izvirzījuši apgūt Baltiju un Skandināviju un pēc tam visu pārējo Eiropu," saka uzņēmēja, piebilstot, ka atsauksmes no ārvalstu klientiem esot labas.

Arī vietējā tirgū klienti bērnu pārtiku esot iemīļojuši, un no pircējiem un mazajiem ēdājiem tiekot saņemti tikai labi vārdi.

"Ļoti labi, ka pircēji novērtē mūsu darbu. Pats lielākais gandarījums ir tas, ka cilvēkiem garšo. Tas nozīmē, ka ejam pareizā virzienā, un liek mums domāt par sortimenta dažādošanu," klāstīja E. Martinsone.

Šobrīd Ādažos no bioloģiski audzētām ogām un dārzeņiem top desmit dažādi biezeņi, bet pavasarī produktu klāsts tikšot paplašināts ar vairākiem jauniem produktiem. Plānots, ka tiks ražoti vairāki jauni biezeņi no ogām un piena produktiem, kā arī gardumi bērniem burciņās ar teļa, jēra, tītara un truša gaļu. Tāpat šovasar iecerēts sākt ražot kaut ko tādu, ko uzņēmums līdz šim nav darījis, proti, Ādažos tiks radītas bērniem domātas sulas no augļiem, ogām un dārzeņiem.

Viens no E. Martinsones mērķiem, radot uzņēmumu, bija, lai mammas, kuras biezeņus mazuļiem iegādājas veikalos, var nopirkt ne tikai "importa" bērnu pārtiku, bet arī vietējo. E. Martinsone saka, ka bērnam uzturā vislabāk ir lietot sava reģiona pārtiku, tāpēc jau uzņēmuma pirmsākumos Jelgavas biznesa inkubatorā nolemts produkta izstrādē sadarboties ar zinātniekiem.

"Mums ir veiksmīga sadarbība ar Latvijas Valsts Augļkopības institūtu Dobelē un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti jau no tā laika, kad spērām savus pirmos soļus Jelgavas biznesa inkubatorā. Zinātniekiem šī ideja par ekoloģisku bērnu pārtiku burciņās no produktiem, kas nākuši no mūsu pašu zemes, likās interesanta. Viņi gribēja pārliecināties par to, vai kaut ko tādu var izstrādāt arī pie mums. Un tagad tas ir izdevies. Turklāt mani ļoti iepriecina, ka mūsu kopīgi radītie "Rūdolfa" biezeņi pērn saņēma Latvijas Zinātņu akadēmijas apbalvojumu kā viens no 12 pagājušā gada zinātniskajiem sasniegumiem valstī," teic E. Martinsone.

Jau vēstīts, ka pērn 10. oktobrī, investējot četrus miljonus eiro, SIA "Lat Eko Food" Ādažu novadā atklāja Baltijas valstīs pirmo ekoloģiskās bērnu pārtikas ražotni. SIA "Lat Eko Food" saimniecisko darbību sāka 2011. gadā Jelgavā. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 47,39 % kapitāldaļu ir SIA "VVMV", 27,56 % kapitāldaļu pieder Vilim Vītolam, bet 25,95 % – E. Martinsonei.

Iepriekš:

Ādažos atklāta Baltijā pirmā Bioloģiskās bērnu pārtikas ražotne "Rūdolfs"