11.01.2015 15:13

AS "Inčukalns Timber" peļņa pērn sarūk par 15,6 %; šogad plāno pirkt vairāk privātos mežus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
AS "Inčukalns Timber" peļņa pērn sarūk par 15,6 %; šogad plāno pirkt vairāk privātos mežus arhīvs

Viens no lielākajiem uzņēmumiem Inčukalna novadā – mežizstrādes kompānija AS "Inčukalns Timber" – pērn nopelna par 15,6% mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt šogad uzņēmums plāno sākt nozīmīgus investīciju projektus un pirkt vairāk privātās cirsmas.

AS "Inčukalns Timber" pērn strādāja ar 6,706 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 5,5% vairāk nekā 2013. gadā. Savukārt uzņēmuma peļņa salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rezultātiem pērn sarukusi par 15,6% un ir 364,6 tūkstoši eiro, liecina uzņēmuma gada pārskats datubāzē "Lursoft".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn par 9% ir palielinājušās pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas, jo elektrību un cirsmas nācies pirkt dārgāk. Tāpat ražošanas izmaksas palielinājis arī pamatlīdzekļu nolietojums.

AS "Inčukalns Timber" mežizstrādes apmēri pērn ir saglabājušies iepriekšējie, taču zāģbaļķu šķirošanas pakalpojumi sniegti vairāk, norāda vadība.

Tāpat kompānija pērn sākusi vairāk koncentrēties uz privāto cirsmu iegādi, jo samazinās izstrādes apmēri AS "Latvjas valsts meži" ilgtermiņa mežistrādes līgumu platībās.

Savukārt turpmākajos gados tiek plānotas vairākas nozīmīgas investīcijas zāģbaļķu šķirošanas laukumā. Plānots paplašināt zāģbaļķu uzglabāšanas laukumu un izbūvēt notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kā arī veikt zāģbaļķu šķirošanas līnijas rekonstrukciju, lai uzlabotu kvalitāti un darba ražīgumu. Tāpat, lai saglabātos līdzšinējie mežizstrādes apmēri, šogad plānots aizvien vairāk palielināt īpatsvaru augoša meža iegādei no privātiem mežu īpašniekiem.

AS "Inčukalns Timber" ar mežizstrādi nodarbojas kopš 1994. gada, kad uzņēmums tika dibināts. 2013. gadā uzņēmums strādāja ar 6,354 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 432,2 tūkstošu eiro peļņu, liecina informācija "Lursoft".