19.12.2014 15:26

Svētku laiks ir ražīgs arī mazajiem uzņēmumiem Pierīgā, apgrozījums palielinās pat divas reizes

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemassvētku dāvanām Emīlijas tekstila darbnīcā parasti izvēlas nelielas lietas, taču esot arī tādi, kas iegādājoties ko lielāku, piemēram, gultas veļas komplektu Ziemassvētku dāvanām Emīlijas tekstila darbnīcā parasti izvēlas nelielas lietas, taču esot arī tādi, kas iegādājoties ko lielāku, piemēram, gultas veļas komplektu Einārs Binders

Decembris, kad cilvēki steidz uz Ziemassvētkiem gādāt dāvanas saviem mīļajiem, ir ražīgākais laiks ne tikai lielajiem veikalniekiem, bet arī mazajiem ražotājiem. Mazo Pierīgas uzņēmumu apgrozījums decembrī salīdzinājumā ar citiem mēnešiem pieaug pat divas reizes.

"Ik gadu uzņēmumam pieprasījums svētku laikā palielinās, un klienti ar savām vēlmēm gāž mūs riņķī," saka Mālpils pusē esošas Emīlijas tekstila darbnīcas īpašniece Gundega Vanaga-Janberga. Viņa teic, ka mazajam uzņēmumam decembrī salīdzinājumā ar citiem mēnešiem apgrozījums palielinās par 80 %.

Tekstila darbnīcas saimniece stāsta, ka klienti sarosās līdz ar pirmo Adventi. Ziemassvētku dāvanām parasti izvēlas nelielas lietas – uzņēmuma šūdinātos galdautus, dvielīšus. Taču esot arī tādi, kas iegādājoties kaut ko lielāku, piemēram, gultas veļas komplektu kā dāvanu vecākiem.

Tāpat Ziemassvētku laikā labi sokas arī Mārupes pusē esošajam dizaina ragaviņu "Žube" ražotājam. Uzņēmuma līdzīpašniece Ieva Sala pastāstīja, ka 70 % no visa gada apgrozījuma uzņēmumam izdodas iegūt tieši decembrī.

"Lai gan laika apstākļi nav pārāk labi ragavu iegādei, sokas diezgan neslikti. Uzņēmuma ražotās ragaviņas lielākoties pērk tieši decembrī kā dāvanu," saka I. Sala.

Savukārt Siguldas pusē esošajai vīna darītavai "Zilver" apgrozījums svētku dēļ šogad pat palielinājies uz pusi. "Šogad mūsu ražotos dzērienus uz svētkiem pērk divreiz vairāk nekā pērn," sacīja uzņēmuma vadītājs Jānis Zilvers.

Viņš gan norādīja, ka, ņemot vērā, ka Siguldas pusē gatavotie vīni ir padārgi, tos dāvināšanai vairāk izvēlas uzņēmumi kā prezentdāvanas, nevis iedzīvotāji.

"Šogad lielāka interese, iespējams, cenu dēļ ir vairāk no uzņēmumiem, kuri par šādu dāvanu piegādi sāka interesēties jau oktobrī," klāstīja J. Zilvers, piebilstot, ka sevišķi iecienīts svētku laikā ir uzņēmumā tapušais upeņu karstvīns.