17.12.2014 14:20

Siguldā taps Baltijā modernākais medicīnas centrs, kurā ārstēs vēzi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Stereotaktiskās radioķirurģijas centra "Sigulda"" datorizēta vizualizācija "Stereotaktiskās radioķirurģijas centra "Sigulda"" datorizēta vizualizācija publicitātes

Uzņēmums SIA "Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs "Sigulda"" pie Siguldas slimnīcas plāno izveidot medicīnas centru, kurā ar modernākajām iekārtām tiks ārstēti ar vēzi slimie pacienti.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja SIA "Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs "Sigulda"" valdes priekšsēdētājs Devijs Zīvers, uzņēmums plāno nomāt SIA "Siguldas slimnīca" piederošo ēku Lakstīgalas ielā 13. Vecā garāžas ēka tiks rekonstruēta, tai tiks būvēta jauna piebūve, kas kopumā uzņēmumam varētu izmaksāt pusmiljonu eiro.

Pēc D. Zīvera stāstītā, šobrīd arhitekti intensīvi strādā pie tehniskā projekta dokumentācijas izstrādes, un ārstēšanās iespējas jaunajā centrā gan ārvalstu, gan vietējiem pacientiem varētu būt pieejamas, sākot ar 2016. gada janvāri.

Vienlaikus investīciju projekta ietvaros ir paredzēts iegādāties stereotaktiskās radioķirurģijas iekārtas, kas ļaus veikt visjaunāko neinvazīvo ārstēšanu vēža pacientiem, nekaitējot audzēja tuvumā esošajiem veselajiem audiem un nepielietojot tradicionālo ķirurģiju.

"Iekārta "CyberKnife" piedāvā nebijušas tehniskas iespējas staru terapijā un radioķirurģijā. Tā nodrošinās Baltijas reģionā unikālas ārstēšanās iespējas noteiktām onkoloģisko pacientu grupām: ar galvas un muguras smadzeņu audzējiem un audzējiem kustīgos orgānos, piemēram, plaušās, aknās, nierēs, prostatā. Tāpat ar "CyberKnife" tehnoloģijas palīdzību varēs ārstēt daļu pacientu, kuru audzēji šobrīd uzskatāmi par neoperējamiem un neārstējamiem, jo šī uz robotikas tehnoloģiju balstītā radioķirurģijas sistēma nodrošina neinvazīvu audzēju ārstēšanu jebkurā ķermeņa daļā," sacīja D. Zīvers.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs stāsta, ka centra izveide pie Siguldas slimnīcas būs būtisks pienesums vides sakārtošanā slimnīcas teritorijā. Tas būs unikāls šāda rakstura objekts Baltijas valstīs, kas popularizēs Siguldas vārdu, piesaistīs pacientus no citām valstīm, sniedzot starptautiska mēroga vismodernāko pakalpojumu onkoloģisko slimību ārstēšanā.

Kopumā SIA "Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs "Sigulda"" medicīnas centra izveidē plāno investēt vairāk nekā piecus miljonus eiro.

Uzņēmumu SIA "Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs Sigulda" šā gada martā dibināja ārsti un medicīnas preču un augstas klases tehnoloģiju piegādātāji un ieviesēji Dēvijs Zīvers un Rinalds Krūklis. Kompānija dibināta ar mērķi izveidot Latvijā centru, kas nodrošinātu stereotaktiskās radioķirurģijas ārstēšanu.