12.12.2014 13:25

Siguldiešu Zilveru ideja svētku dzēriens "Rabarber" uzvar Latvijas biznesa ideju konkursā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Siguldiešu Zilveru ideja svētku dzēriens "Rabarber" uzvar Latvijas biznesa ideju konkursā arhīvs

Siguldieši Zilveri uzvar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā biznesa ideju konkursā "Ideju kauss 2014". Godalgota viņu lolotā ideja par svētku dzēriena "Rabarber" ražošanu.

Ideja par dabīga un bezalkoholiska rabarberu dzēriena ražošanu Jānim un Lienei Zilveriem radās, kad viņi, sagaidot svētkus savā ģimenē, secinājuši, ka trūkst, ko celt galdā. Tādēļ tapis svētku dzēriens, kas garšo ne tikai bērniem.

"Ar ideju – svētku dzērienu "Rabarber" – esmu piedalījies vairākos konkursos, un, šķiet, ka vienmēr veicas. Lai gan šoreiz uzvara konkursā bija negaidīta. Nācās konkurēt ar simtiem konkursam iesniegto inovatīvo ideju," portālam "Apriņķis.lv" sacīja idejas autors Jānis Zilvers.

Viņš teic, ka konkursā iegūtā balva astoņi tūkstoši eiro lieti noderēšot. Tos plānots iztērēt, ieguldot uzņēmuma attīstībā, proti, jau tuvākajā laikā tikšot iegādātas iekārtas svētku dzēriena ražošanai.

"Attīstot ideju par svētku dzēriena "Rabarber" ražošanu, šogad esam nodibinājuši uzņēmumu SIA "Zilver". Tāpat pie klientiem aizceļojusi pirmā dzērienu pilotpartija, savukārt veikalos jaunais produkts varētu nonākt nākamā gada martā," stāstīja J. Zilvers, piebilstot, ka jau tagad saņemot zvanus no nepacietīgākajiem par to, kad jaunais produkts būs dabūjams veikalos.

Jaunais uzņēmējs arī norādīja, ka SIA "Zilver" attīstības plāni ir lieli – jau tapis ražošanas cehs, un tuvākajā laikā plānots ieguldīt arī augļu un dārzeņu glabātuves izveidē.

Jāmin, ka Zilveru ģimenei jau ir pieredze dzērienu ražošanā, jo jau vairākus gadus Siguldas pusē top mājas vīns no augļiem, ogām un pat ziediem. "Zilver" mājas vīnu darītava savu darbību sāka 2009. gadā, kad no augļu un ogu audzēšanas pārorientējušies uz vīnkopību.

Inovatīvo biznesa ideju konkursu "Ideju kauss 2014" LIAA rīko jau astoto gadu. Šogad konkursam "Ideju kauss 2014" kopumā tika iesniegtas 314 biznesa idejas, no kurām 132 izcīnīja iespēju piedalīties konkursa otrajā kārtā, bet finālā iekļuva divpadsmit labākās.

Konkurss "Ideju kauss" tiek rīkots projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un Eiropas Savienība.