05.12.2014 15:12

SIA "AEROC" ir neizpratnē par VVD lēmumu apturēt ražošanu Saulkalnē; sūdzēs dienestu tiesā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "AEROC" ir neizpratnē par VVD lēmumu apturēt ražošanu Saulkalnē; sūdzēs dienestu tiesā lnk-industries.lv

Būvmateriālu ražotājs SIA "AEROC" ir neizpratnē par Valsts vides dienesta (VVD) lēmumu apturēt Saulkalnes ražotnes darbību trokšņošanas dēļ. Uzņēmums apšauba VVD lēmumu un grasās to sūdzēt tiesā, piedzenot zaudējumus.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja SIA "AEROC" valdes priekšsēdētājs Māris Cimmermanis, VVD nekādā veidā neņem vērā uzņēmuma prettrokšņu efektīvās operatīvās darbības, jo akreditētas organizācijas testēšanas pārskats pierāda, ka uzņēmums tuvākajām mājsaimniecībām nav traucējošs.

"Esam neizpratnē par šādu VVD rīcību, dienests nav ņēmis vērā virkni pasākumu, ko esam veikuši, lai situāciju labotu, tostarp mūsu veiktos mērījumus, kas apliecina, ka uzņēmuma darbība tuvākajai mājsaimniecībai netraucē. Tāpat dienests nav ņēmis vērā to, ka uzņēmuma iesniegto prettrokšņu pasākumu plānu nav iespējams realizēt noteiktajos termiņos. Tam ir vajadzīgs vairāk laika, proti, vismaz divas līdz trīs nedēļas," skaidroja M. Cimmermanis.

Viņš arī norādīja, ka kopš šodienas, 5. decembra, visa rūpnīcu kompleksa "Ceļastilbi-1" darbība ir apturēta un kopumā 20 uzņēmuma darbiniekus nācies sūtīt mājās.

"Katra diena, kad nestrādājam, rada kompānijai zaudējumus. Tas nav normāli, un kopā ar juristiem esam secinājuši, ka vērsīsimies ar prasību tiesā par zaudējumu piedziņu," klāstīja M. Cimmermanis, piebilstot, ka cer jau tuvākajā laikā konfliktsituāciju atrisināt un atsākt ražošanu.

Vienlaikus SIA "AEROC" valdes priekšsēdētājs atgādināja, ka rūpnīcu komplekss "Ceļastilbi-1" šeit atrodas jau vairāk nekā desmit gadu, visu šo laiku uzņēmums ir strādājis ar esošo tehnoloģiju, un nekas šajā aspektā nav ticis mainīts.

"Šo gadu laikā nav bijusi neviena pati sūdzība. Arī tagad pēc operatīvo prettrokšņu pasākumu veikšanas akreditētas organizācijas mērījumi pierāda, ka uzņēmums nav dzirdams tuvākajā mājsaimniecībā, kas atrodas 250 metru attālumā," norādīja M. Cimmermanis.

Viņš arī atzīmēja, ka SIA "AEROC" rūpnīca Saulkalnē atrodas industriālajā zonā, un starp tuvāko apdzīvoto vietu atrodas maģistrālais dzelzceļš Rīga–Daugavpils, kas ar trokšņošanu tuvējā ciemata iedzīvotājiem varētu traucēt vairāk nekā rūpnīca.

Jau vēstīts, ka VVD pieņēmis lēmumu iedzīvotāju sūdzību dēļ apturēt vairākas uzņēmuma SIA "AEROC" iekārtas – piecu autoklāvu darbību uzņēmuma teritorijā Saulkalnē Salaspils novadā. Minēto iekārtu darbība tika apturēta, jo par to troksni nakts stundās sūdzējušies vietējie iedzīvotāji.

Tāpat ziņots, ka VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde jau šogad oktobrī izteica brīdinājumu uzņēmumam par iespējamu iekārtas daļas darbības apturēšanu, ja tas nelabosies. Uzņēmums SIA "AEROC" apņēmās izstrādāt un ieviest trokšņa mazināšanas rīcības plānu, taču tagad VVD secinājis, ka uzņēmuma veiktie pasākumi pēc brīdinājuma nav bijuši pietiekami efektīvi, lai samazinātu trokšņa līmeni naktīs ārpus uzņēmuma teritorijas.

Iepriekš:

VVD izsaka brīdinājumu par uzņēmuma radīto troksni naktīs
VVD turpina saņemt sūdzības par SIA "AEROC" radītajiem trokšņiem; uzņēmums sola laboties
VVD aptur SIA "AEROC" iekārtas daļas darbību trokšņa pārsniegumu dēļVVD aptur SIA "AEROC" iekārtas daļas darbību trokšņa pārsniegumu dēļ