05.12.2014 09:38

Olaines zāļu ražotājs AS "Olainfarm" šogad kļūst par eksporta karali

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines zāļu ražotājs AS "Olainfarm" šogad kļūst par eksporta karali arhīvs

Zāļu ražotājs un lielākais rūpnieciskais uzņēmums Olainē – AS "Olainfarm" – šogad Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva" ieguvis eksporta čempiona titulu.

Titulu "Eksporta čempions" kompānija ieguvusi, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja LIAA.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja uzņēmumā, AS "Olainfarm" eksportē 90 % no visa saražotā un kopumā šā gada deviņos mēnešos uzņēmuma produkcija realizēta 32 valstīs piecos kontinentos.

Šā gada deviņos mēnešos uzņēmuma realizācijas apjomi esot pieauguši visos tā galvenajos noieta tirgos, izņemot Kazahstānu, kurā tie samazinājās par 11 % salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Pēc uzņēmuma pārstāvju vēstītā, šā gada deviņos mēnešos vislabāk veicies Polijā, jo tur realizācijas apmēri pieauguši par 714 %, savukārt Nīderlandē tie auguši par 184 %, bet Ukrainā – par 119 %.

AS "Olainfarm" šogad turpina izvērsties, apgūstot arvien jaunus eksporta tirgus, proti, medikamenti tikuši reģistrēti arī tādos uzņēmumam netipiskos tirgos kā Peru, Butāna, Mongolija, Rumānija un Kosova. Turklāt pirmās piegādes uz Mongoliju plānotas jau šogad.

Pērn AS "Olainfarm" ārvalstīs realizējusi medikamentus un farmaceitiskās vielas 60,03 miljonu eiro apmērā. Tāpat jau vairākus gadus pēc kārtas Olaines zāļu ražotāja lielākie eksporta tirgi ir Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Kazahstāna, Lielbritānija.

AS "Olainfarm" savu darbību sāka tālajā 1972. gadā, taču šobrīd kompānija ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Pērn AS "Olainfarm" strādāja ar 78 miljonu eiro apgrozījumu un 12,6 miljonu eiro peļņu.

Savukārt konkurss "Eksporta un inovācijas balva" šogad norisinājās jau desmito gadu pēc kārtas. Tā mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē.