04.12.2014 14:20

Uz "Zaļo nedēļu" Berlīnē pošas arī Pierīgas ražotāji

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz "Zaļo nedēļu" Berlīnē pošas arī Pierīgas ražotāji Zemkopības ministrija

Jau tradicionāli Berlīnē no 16. līdz 25. janvārim notiks starptautiskā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādes "Zaļā nedēļa". Izstādē piedalīsies vairāk nekā simts Latvijas uzņēmumu un saimniecību, kas plaši pārstāvēs gan Latvijas pārtikas produktu ražošanas nozari, gan tūrismu un mežsaimniecību.

Katru gadu Vācija izstādei "Zaļā nedēļa" izvēlas vienu partnervalsti, kas palīdz izstādes rīkotājiem SIA "Messe Berlin" izstādes organizēšanā. "Zaļās nedēļas" 2015. gada partnervalsts statusam bija pieteikušās vairākas kandidātvalstis, bet šo iespēju ieguva Latvija.

Zemkopības ministrijā portālam "Apriņķis" skaidroja, šī Latvijai būs laba iespēja turpināt iepazīstināt pasauli ar mūsu valstī ražoto pārtikas produkciju un atpūtas iespējām laukos, demonstrēt plašai starptautiskai publikai, ka Latvija ir skaista un viesmīlīga valsts.

Lielākajai daļai Latvijas uzņēmumu, kas piedalīsies "Zaļajā nedēļā", šī nebūs pirmā dalības reize, kas apliecina abpusēju interesi redzēt mūsu produkciju izstādē. Turklāt 20 procenti no izstādes apmeklētājiem ir tirdzniecības pārstāvji, kas nozīmē to, ka katrs piektais izstādes apmeklētājs pārstāv tirgotājus, kas šajā izstādē meklē jaunus sadarbības partnerus – pārtikas produkcijas ražotājus.

Latvijas kā izstādes "Zaļā nedēļa" partnervalsts vadmotīvs būs "Izbaudi Latviju nesteidzoties", kas raksturo Latviju kā vienu no zaļākajām valstīm pasaulē, aicinot ikvienu samazināt dzīves tempu, apstāties un izbaudīt nesteidzīgu atpūtu. Latvija izstādē tiks popularizēta kā valsts, kurā ir mūsdienīgas, spēcīgas un ilgtspējīgas lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanas nozares.

Tā kā Latvija nākamā gada pirmajā pusē būs prezidējošā valsts Eiropas Savienībā, tad izstāde ir veiksmīga platforma savstarpējās sadarbības veicināšanai ar citām valstīm, jo vienlaikus notiek arī politiskie pasākumi, piemēram, lauksaimniecības ministru tikšanās, kurā piedalās aptuveni 70 valstu ministri.

Šogad Latvijas kopstendu veidos pieci tematiskie bloki: "Pļava", "Amatniecība", "Ēdināšana" un "Tūrisms", "Pieņemšanas māja", "Dārzs un drava" un "Zivju sēta", kā arī "Mežs".

No Pierīgas uzņēmumiem ar savu produkciju uz Berlīni pošas SIA "Brāļu Alus", individuālais uzņēmums "Cremon 6", SIA "Eco Toys", SIA "Lāči", SIA "Maiznīca Flora", SIA "Mālpils piensaimnieks", SIA "Perfecto", AS "Putnu fabrika Ķekava", SIA "Rāmkalni Nordeco", AS "Roga Agro", SIA "Siguldas minerālūdens", individuālais komersants "Snigol", SIA "Sortus", SIA "Sula" un SIA "Vīndarītava".

"Zaļā nedēļa" ir pasaules lielākā un nozīmīgākā lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstāde, kam 2015. gadā būs 80. jubileja. 2015. gadā arī Latvijai būs jubileja – dalības "Zaļajā nedēļā" 20. gadadiena. 20 gadu laikā Latvijas uzņēmumi izstādē ir lieliski prezentējuši savu ražoto produkciju, kā arī parādījuši sasniegumus lauksaimniecībā, pārtikas produktu ražošanā un tehnoloģiju izmantošanā.