01.12.2014 17:47

Naktsmītnes Pierīgā šogad apmeklē vairāk, visiecienītākās mītnes – Jūrmalā un Siguldā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šogad Pierīgas viesnīcas un tūrisma mītnes apmeklējuši vairāk tūristu nekā pērn šajā laika posmā. Tūristu metropoļu godu no visiem Pierīgas novadiem pārliecinoši ieņem Jūrmala un Sigulda.

Kopumā šā gada deviņos mēnešos Pierīgas naktsmītnēs apkalpots par 18,2 % vairāk viesu nekā pērn šajā pašā laika posmā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Pierīgā tūristu izmitināšanas vietās šogad līdz šim apkalpotas 281 339 personas, no kurām vairāk nekā puse jeb teju 157 tūkstoši bijuši ārvalstu viesi. Jāpiebilst, ka statistikas dati liecina, ka salīdzinājumā ar 2013. gada rezultātiem šogad ārvalstu viesu Pierīgas nakšņošanas mītnēs bijis vairāk, proti, ārvalstu tūristu izmitināto personu skaits šā gada deviņos mēnešos palielinājies par vairāk nekā divdesmit tūkstošiem.

Dati apliecina, ka nemainīgi visvairāk tūristu Pierīgā tiek izmitināts Jūrmalas naktsmītnēs. Šīs kūrortpilsētas viesnīcas šogad apkalpojušas gandrīz 143 tūkstošus viesu, kas ir par teju 26 tūkstošiem vairāk nekā 2013. gada pirmajos deviņos mēnešos. Turklāt 75 % viesu bijuši ārvalstu atpūtnieki, savukārt ceturto daļu no kopējā viesu skaita Jūrmalā veido Latvijas iedzīvotāji. Visvairāk Jūrmalā nakšņojuši tūristi no Krievijas, Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, kā arī Vācijas.

Ceļotājiem otrā pievilcīgā vieta Pierīgā, šķiet, ir Sigulda. Tur šā gada deviņos mēnešos jau apsteigts visa aizgājušā gada kopējais nakšņotāju skaits pilsētas un novada naktsmītnēs. Pērn visa gada laikā Siguldas novadā nakšņojušas 41 330 personas, bet šogad no gada sākuma līdz oktobra sākumam viesnīcās vai cita veida naktsmītnēs pabijušas jau 43 278 personas, liecina CSP dati.

Šā gada deviņos mēnešos ārvalstu viesu īpatsvars Siguldas novadā atšķirībā no pērnajiem rezultātiem ir palielinājies par 5 %, sasniedzot 24 378 viesu, kas ir teju puse no visiem ceļotājiem šogad. Visbiežāk šo gleznaino novadu iecienījuši viesi no Krievijas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas un Lielbritānijas.

Jāpiebilst, ka, izņemot Jūrmalu un Siguldu, kas jau sen izslavēti kā tūrisma galamērķi, Pierīgā tiek nakšņots arī Saulkrastos, Carnikavā un Babītē.

Šogad līdz oktobra sākumam Saulkrastu naktsmītnēs bija apkalpotas 8339 personas, no kurām 1128 bijušas personas no ārvalstīm, bet Carnikavā nakšņojuši 339 viesi, no kuriem 39 bijuši ārvalstnieki. Savukārt Babītē nakšņojuši 202 tūristi, no kuriem lielākā daļa jeb 177 bijuši ārvalstnieki.