12.11.2014 07:33

FOTO: "Rāmkalnos" ieliek pamatakmeni jaunai ražotnei

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Inčukalnā Lāčplēša dienā, 11. novembrī, uzņēmumā "Rāmkalni", klātesot novada domes priekšsēdētājam Aivaram Nalivaiko, tika ielikts pamatakmens jaunai ražotnei.

"No mūsu puses tā ir dāvana Latvijai dzimšanas dienā, jo ar šo soli stiprinām mūsu valsts ekonomisko neatkarību, dodam cilvēkiem darbu, ražojam labus produktus no vietējām izejvielām un rūpīgi strādājam pie eksporta tirgus apgūšanas. Ceram, ka nesīsim mūsu pagasta, Inčukalna novada un valsts vārdu pasaulē un mūs gaida daudzas labas un skaistas uzvaras," svinīgā un vienlaikus ģimeniskā gaisotnē, atklājot laika kapsulas ielikšanas ceremoniju, sacīja uzņēmuma "Rāmkalni" vadītājs Viktors Grūtups.

Pirms kapsulas iebetonēšanas, V. Grūtups ievietoja tajā eiro monētu un novada laikrakstu, kā arī nolasīja ar 2014. gada 11. novembri datētu vēstījumu, kurā sacīts, ka "Rāmkalnos" pirms četriem gadiem sākās eksperimenti sukāžu ražošanā. Pēc četriem gadiem tiek likts pamatakmens jaunajai ražotnei, kurā tiks gatavotas sukādes, sulas, sīrupi un pastilas. Ražotnes atrašanās Rāmkalnu kalna galā, simbolizē tālu un plašu skatu, lielceļu krustošanās vieta – dažādus virzienus, kādos doties, bet Gaujas plūdums – nemitīgu iešanu uz priekšu, lai sasniegtu mērķi.

Klātesošie V. Grūtupam novēlēja, lai Lāčplēša dienā ieliktais pamatakmens būtu atspēriens iešanai pasaules tirgū. Savukārt Inčukalna novada domes priekšsēdētājs uzsvēra, cik svarīga loma ir jaunajai ražotnei, kas novada cilvēkiem ļaus justies drošiem par savu nākotni, jo būs darbs, atgādinot, ka tā vienlaikus ir arī liela atbildības no uzņēmēja puses.

Jaunā ražošanas ēka kopā ar saldētavām būs 1800 kvadrātmetru liela. To ceļ būvsabiedrība "Kvadrum" no Rīgas. Daļu celtniecības izdevumu sedz pats uzņēmums "Rāmkalni", daļa naudas nāk no SEB bankas un ir arī Eiropas projektu līdzfinansējums. Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2015. gada pavasarim.

Ja pašlaik "Rāmkalnos" tiek saražots 50 tonnas sukāžu gadā, tad, uzsākot ražošanu jaunajās telpās, jaudas būs iespējams palielināt līdz 380 tonnām gadā, nodrošinot līdz 150 darbavietām pašreizējo 50 vietā.