26.11.2013 12:38

"Legālo narkotiku" veikaliņš Ogrē izsniedz policijai teju 500 maisījumu iepakojumus

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Legālo narkotiku" veikaliņš Ogrē izsniedz policijai teju 500 maisījumu iepakojumus www.ogrenet.lv

Pēc pagājušajā nedēļā pieņemtajām izmaiņām likumos Tīnūžu ielā 18 esošais tā saucamais legālo narkotiku veikaliņš labprātīgi policijai nodevis 474 vēl nenoskaidrotas izcelsmes augu maisījumus. Rūpals gan tiek turpināts.

Pieņemtās izmaiņas likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu zāļu likumīgas aprites kārtību" veicinājušas normatīvā akta pieņemšanu, ar kādām vielām nevar brīvi rīkoties un kuras ir izņemtas no aprites, ja nav speciālas atļaujas. Jebkuras šādas vielas lietošana, glabāšana un izplatīšana tiek sodīta.

Jau pēc 15. novembrī pieņemtā Slimību profilakses un kontroles centra lēmuma trīs dienu laikā pēc tā stāšanās spēkā, kas bija 16. novembris, vielu izplatītājiem labprātīgi bija jānodod aizdomīgos maisījumus pārbaudei policijā, pretējā gadījumā var veikt konfiskāciju.

Veikaliņš Tīnūžu ielā 18 nodevis aptuveni 474 iepakojumus, kas, kā norāda Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne, ir 10 reizes vairāk nekā reidu laikā veiktajās konfiskācijās. Neskatoties uz dāsno produkcijas nodošanu policijā, apšaubāmās tirdzniecības vieta turpina darboties. Acīmredzot, visa manta atdota netika. Savukārt otrs zināmais veikaliņš Mālkalnes prospektā drīz pēc lēmuma pieņemšanas savu darbību pārtrauca. Nav gan zināms, vai tas izdarīts uz visiem laikiem, vai arī pārdošana tiek veikta jau aiz slēgtām durvīm.

Ja ekspertīzes uzrādīs aizliegto vielu esamību augu maisījumos, policija varēs piemērot sodu fiziskām personām no 25 līdz 250 latiem, bet juridiskām personām no 200 līdz pat 10 000 latiem.

Policija turpina meklēt ieročus pret strauji izplatījušos augu maisījumu, spaisiņu, kaljana tīrīšanas līdzekļu, kaktusa audzēšanas maisījumu jeb legālo narkotiku sērgu.

Policija aicina atsaukties cilvēkus, kuriem ir jebkāda informācija par tā saucamo "legālo narkotiku" tirdniecību minētajās adresēs vai arī par to izplatītājiem uz ielām un internetā, zvanot pa tālruni 65002403, 65002415, 65002412 vai 65002400 (visu diennakti). Anonimitāte garantēta.