15.03.2012 19:20

Ropažos apturēts «Coca-Cola» rūpnīcas projekts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos apturēts «Coca-Cola» rūpnīcas projekts arhīvs

Darbs pie Ropažos plānotās dzērienu ražotāja «Coca-Cola Hellenic Bottling Co» («Coca-Cola HBC») jaunās rūpnīcas projekta patlaban ir apstājies, jo ražotājs vēlas pārliecināties par noturīgu tirgu un ekonomisko pamatojumu.

 

Kā vēsta biznesa portāls «Nozare.lv», «Coca-Cola HBC» pirms gada Ropažos, Silakrogā, iegādājās zemi - 41 000 kvadrātmetru apbūves laukumu jaunas rūpnīcas būvniecībai, kā arī ar vietējo pašvaldību saskaņoja projekta skices. Tomēr darbi pie projekta tā arī nav sākti.

«Projekta gaitā, kas paredz jaunas rūpnīcas celtniecību Ropažos, turpinām izvērtēt tirgus apstākļus un vispārējo ekonomisko situāciju Eiropā. 2011. gada rezultāti Baltijā sasniedza gaidīto, bet turpmāko lēmumu attiecībā uz projektu iespaidos tālākā tirgus attīstība un ekonomiskā vide gan Baltijā, gan Eiropā kopumā,» norādīja «Coca-Cola HBC» Baltijas piegādes ķēdes vadītāja Hele Talūra. «Turpināsim izvērtēt situāciju, un, līdzko lēmums tiks pieņemts, par to ziņosim.»

Arī Ropažu pašvaldības Attīstības daļas vadītāja Eva Haberkorne-Vimba atzina, ka aktīvs darbs pie projekta rūpnīcas celtniecības Ropažu novadā ir apstājies.

«Uzņēmuma pārstāvji apliecina, ka projekts regulāri tiek pārskatīts, izvērtējot tirgus situāciju un vispārējos ekonomiskos rādītājus. Pirms gada «Coca-Colas» pārstāvji norādīja, ka ir vērojama pieprasījuma palielināšanās, kas savukārt Ropažu novada pašvaldībai ļauj domāt, ka būvniecība netiks atcelta,» sacīja Haberkorne-Vimba.

Viņa arī atzina, ka rūpnīca sniegtu labumu visam novadam - vismaz 200 darba vietu, nodokļu ieņēmumu palielinājumu, kā arī saistīto biznesa jomu attīstību novadā.

Jau ziņots, ka 2009. gada 17. decembrī tika parakstīts līgums par zemesgabala iegādi «Coca Cola» ražotnes būvniecībai Ropažu novadā.

Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols iepriekš norādīja, ka līdz 2014. gadam «Coca-Cola HBC» rūpnīca Latvijā netiks uzbūvēta.

Jau vēstīts, ka «Coca-Cola Baltics» 2010. gadā apturējusi ražošanu Igaunijā un pārvietojusi ražošanas operācijas uz Lietuvu.

«Coca-Cola» Latvijas tirgū ir pārstāvēta ar vairākiem zīmoliem - «Coca-Cola», «Coca-Cola Light», «Fanta», «Sprite», «BonAqua», «Schweppes», «Pilskalna kvass» un «Pilskalna limonāde», sporta dzēriens «Powerade», enerģijas dzēriens «Burn», «Nestea» ledus tēja, «Cappy» sulas un «Cappy Ice Fruit» sulu dzērieni.