11.06.2013 07:37

Par vai pret ūdeļu fermu Baldonē? Baldonieši smeļas pieredzi Inčukalnā

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pēc kažokzvēru audzētavas apmeklējuma Inčukalna novadā daļa protestētāju mainījuši nostāju pret līdzīgas fermas būvniecību Baldonē. Pēc kažokzvēru audzētavas apmeklējuma Inčukalna novadā daļa protestētāju mainījuši nostāju pret līdzīgas fermas būvniecību Baldonē. Krišjānis Grantiņš

Ūdeļu fermas būvniecība Baldonē pašlaik ir uz jautājuma zīmes. Galīgo lēmumu 26. jūnijā pieņems jaunais deputātu sasaukums.

22. maija sabiedriskajā apspriešanā iedzīvotāji teica skaļu "nē" iecerētajai ūdeļu fermas būvniecībai Baldones novada Ziemeļos. Par galveno argumentu tika minēta "briesmīgā smaka", kas raksturīga kažokzvēru audzētavām. Aktīvākie protestētāji savāca 100 balsis no iedzīvotājiem, kuri iebilst pret fermas būvniecību. Iedzīvotāju aizspriedumus noliedza paši projekta īstenotāji, neticīgos aicinot doties uz kādu no ūdeļu audzētavām un pārliecināties par smakas neesamību.


Pēc Baldones pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Paula Granta sacītā, brauciens noticis uz kažokzvēru audzētavu "Gauja AB" Inčukalna novadā. "Daļa no tiem, kas sākotnēji parakstījās pret fermas būvniecību, nebija pilnībā informēti un pēc brauciena domas mainīja, parakstus atsaucot. Tomēr joprojām lielākā daļa iedzīvotāju ir pret fermas būvniecību," norādīja P. Grants. "Pašlaik tiek apkopoti visi materiāli, un gala lēmumu pieņems jaunā sasaukuma domes sēdē 26. jūnijā. Sabiedriskā apspriešana tomēr nav noteicošā, un gala lēmums ir tikai politiķu rokās," atzina pašvaldības pārstāvis.