26.03.2013 16:40

Bezmaksas juridiskās konsultācijas izmantojuši 2500 cilvēku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Advokatūras dienās, kas notika no 11. līdz 15. martam, bezmaksas juridiskās konsultācijas saņēma 2500 Latvijas iedzīvotāju, vislielāko interesi izrādot par ģimenes tiesību un mantojuma jautājumiem.

Par ģimenes tiesību un mantojuma jautājumiem konsultācijās interesējās katrs sestais apmeklētājs. Aktuāli izrādījušies arī saistību tiesību un krimināltiesību jautājumi, vēsta aģentūra LETA.

Juridiskās konsultācijas sniedza vairāk nekā 200 zvērinātu advokātu un viņu palīgu visā Latvijā. Viens advokāts nedēļas laikā sniedza vidēji 12 bezmaksas konsultācijas, un lielākais sniegto konsultāciju skaits vienam advokātam bija 55 apmeklējumi. Lielākā daļa konsultāciju tika sniegtas klātienē, un dažas no tām ilga līdz pat trim stundām. Lai gan aizvien vairāk cilvēku izmanto iespēju lūgt padomu pa tālruni un e-pasta formā, tomēr advokāti atzīst, ka kvalitatīvi palīdzēt cilvēkiem iespējams, tikai detalizēti iepazīstoties ar lietas materiāliem.

Vislielākā aktivitāte bija novērojama Rīgā un Pierīgā, bet bezmaksas konsultāciju iespējas plaši izmantoja arī pie zvērinātiem advokātiem Ogrē, Ikšķilē, Siguldā un citviet Latvijā. Daži iedzīvotāji bija izvēlējušies apmeklēt advokātu, dodoties uz attālām pilsētām – gan tāpēc, ka viņu apkaimē šāda palīdzība nebija pieejama, gan arī nolūkā uzzināt citu viedokli. Šogad zvērināti advokāti sniedza bezmaksas konsultācijas arī vairākās ieslodzījuma vietās, tostarp Centrālcietumā, Jelgavas cietumā, Olaines cietumā un Iļģuciema cietumā. Šāda iespēja tika piedāvāta pirmo gadu, un advokāti atzina, ka pieprasījums bijis ļoti liels.

Iepriekš:
Arī Pierīgā būs pieejamas bezmaksas advokātu konsultācijas