13.04.2018 11:21

Saeimā iesniedz pilsoņu iniciatīvu "Pārmaksāto nodokļu automātiska izmaksāšana"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeimā iesniedz pilsoņu iniciatīvu "Pārmaksāto nodokļu automātiska izmaksāšana" arhīvs

13. aprīlī Saeimā iesniegta pilsoņu iniciatīva par pārmaksāto nodokļu automātisku izmaksāšanu. Par iniciatīvas ideju, ko publiski atbalstījis Valsts ieņēmuma dienests un vairākas partijas, portālā "Manabalss.lv" savākts vairāk nekā 10 400 parakstu.

Iniciatīvas mērķis ir "dot iespēju saņemt pārmaksātos nodokļus arī tiem iedzīvotājiem, kuri neizprot sarežģīto dokumentu aizpildīšanas sistēmu, nelieto internetbankas un nav ieguvuši augstāko juridisko/ekonomisko izglītību, tomēr strādā un maksā nodokļus," skaidrots sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv".

Iniciatīvas autore Ludmila Jeļčaņinova uzskata, ka šādā veidā tiks aizsargāta un materiāli papildus atbalstīta vājākā iedzīvotāju grupa – mazāk izglītoti cilvēki, kuriem nav iespējas un laika iedziļināties sarežģītās sistēmas niansēs.

Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji pozitīvi izteikušies par automātiskas atmaksas ieviešanu, papildinot, ka tās ieviešanai būtu nepieciešamas izmaiņas likumos. Ideju atbalstījušas arī Nacionālā Apvienība, LRA, "Vienotība" un partija "No Sirds Latvijai!".