07.11.2017 14:19

Valdība atbalsta izmaiņas noteikumos par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valdība atbalsta izmaiņas noteikumos par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem Valsts kanceleja

Ministru kabinets otrdien atbalstīja ar nodokļu reformu saistītas izmaiņas noteikumos par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem.

Finanšu ministrijā (FM) skaidroja, ka Saeima šā gada 28. jūlijā pieņēma grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas nosaka attaisnoto izdevumu par izglītības un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu normas gan procentuālu – 50% no maksātāja gada apliekamā ienākuma –, gan summāru ierobežojumu – 600 eiro gadā par maksātāju un katru maksātāja ģimenes locekli – kopējiem attaisnotajiem izdevumiem par ārstniecības un izglītības pakalpojumiem.

Tādējādi turpmāk minētajos noteikumos nav nepieciešams saglabāt attaisnoto izdevumu normu 215 eiro apmērā par izglītības un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu.

Noteikumi paredz, ka turpmāk attaisnotajos izdevumos varēs iekļaut ārstnieciskos izdevumus par olšūnu punkciju, zobārstniecības pakalpojumiem, endoprotēžu un citu veidu ar cilvēka organismu savienotu protēžu izgatavošanu un iegādi.

Noteikumi arī nosaka, ka izglītības un ārstnieciskos izdevumus, kas izveidojušies 2013., 2014., 2015., 2016. vai 2017. taksācijas gadā un pārsniedz 215 eiro, maksātājs varēs turpināt attiecināt uz nākamo piecu taksācijas gadu apliekamo ienākumu hronoloģiskā secībā, līdz 2017. gadam radušos un pilnībā neizmantotos izdevumus iekļaujot attaisnoto izdevumu apmērā pēc kārtējā gada attaisnoto izdevumu atzīšanas.