21.06.2012 12:14

Siguldas dome pamana nevienlīdzību valsts nodevas apjomā notāram

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics Krišjānis Grantiņš

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs aicina Tieslietu ministriju veikt izmaiņas normatīvajos aktos, novēršot nevienlīdzību starp bērnu vecākiem.

Lai rosinātu vienlīdzīgu attieksmi pret visiem vienas administratīvās teritorijas iedzīvotājiem, Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu Alianse") 21.jūnijā nosūtījis vēstuli Tieslietu ministrijai ar lūgumu vērst uzmanību par valsts nodevu un atlīdzības atšķirību normatīvajos aktos par līdzīgu notariālo darbību.

Šobrīd apliecinājumu par pilnvaru izsniegšanu izmaksas atšķiras – ja to veic notārs, tad apliecinājuma izmaksas ir vairāk nekā 10 lati, atkarībā no pilnvaras veida, savukārt pasūtot darījuma apliecināšanu Bāriņtiesās, pilnvaras izmaksas ir 5 lati.

"Uzskatu, ka nav godīgi par vienu un to pašu pakalpojumu – pilnvarojumu nepilngadīgam bērnam izbraukt no valsts bez vecākiem, dažādās novada vietās deklarētām ģimenēm, pieprasīt dažādu samaksu. Šajā gadījumā, piemēram, Siguldas pilsētas teritorijā deklarēto bērnu vecākiem apliecinājums pie notāra par pilnvaras izsniegšanu, ir maksājis vismaz divas reizes vairāk, nekā pagastu iedzīvotājiem Bāriņtiesās, jo normatīvie akti visā valstī aizliedz vietās, kur ir notāri, šādas pilnvaras apliecināt Bāriņtiesās. Šī absurdā iemesla dēļ aicinu Tieslietu ministriju pievērst uzmanību normatīvajiem aktiem, lai ieviestu vienlīdzīgu samaksu apliecinājumiem par pilnvaru izsniegšanu", nosūtītās vēstules aktualitāti skaidro U.Mitrevics.

Siguldas novada pašvaldība informē, ka saņēmusi Tieslietu ministrijas informāciju, par to, ka Rīgas apgabaltiesas zvērināta notāre Lūcija Kreile ir beigusi savu amata darbību, līdz ar to no 19.jūnija līdz 8.jūlijam Siguldā nav pieejami notāra pakalpojumi. Pateicoties Siguldas novada Domes iniciatīvai, līdz 8.jūlijam apliecinājumus par pilnvaru izsniegšanu veiks Siguldas novada Bāriņtiesa.