26.02.2016 09:10

Kučinskis budžetā centīsies iztikt bez tādiem pārsteigumiem kā solidaritātes nodoklis

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kučinskis budžetā centīsies iztikt bez tādiem pārsteigumiem kā solidaritātes nodoklis Saeimas Kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis nākamā gada budžeta veidošanas procesā centīsies iztikt bez tādiem pārsteigumiem kā solidaritātes nodoklis.

 

Kučinskis intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" norādīja, ka valdība rūpīgi sekos līdzi Pasaules Bankas ekspertu auditam par Latvijas nodokļu sistēmu.

"Mēs sekojam līdzi gan šim auditam, gan arī paralēli tiek veidota darba grupa no mūsu speciālistiem, lai mēs par Pasaules Bankas secinājumiem nekavējoties varētu veikt arī savu analīzi. Vasaras beigās par šo jautājumu jebkurā gadījumā būs jāsāk diskusijas. Galvenais, ko saka arī uzņēmēji, - ir jābūt prognozējamībai. Mums ir jāspēj pateikt, kā būs nākamajos trīs četros gados, lai nodokļu likmes būtu prognozējamas. Tāpat liela sāpe ir ēnu ekonomika," sacīja Kučinskis.

Uz jautājumu, vai viņš var garantēt, ka nebūs tādu pašu pārsteigumu kā ar solidaritātes nodokli pagājušajā gadā, Kučinskis teica, ka tā tam vajadzētu būt.

"Šādiem pārsteigumiem nevajadzētu būt. Solidaritātes nodoklis, kā arī dažādu nodevu ieviešana, par kurām mēs šodien brīnāmies, ir bijuši budžeta caurumu aizlāpīšanas varianti, ņemot vērā gan to, ka bija zemāka ekonomikas izaugsme nekā gaidīts, gan to, ka bija vajadzības, kuru segšanai naudas nebija," sacīja premjers.

Jau vēstīts, ka uzņēmēji iepriekšējai valdībai veltījuši asu kritiku, ka Latvijas nodokļu sistēmā trūkst prognozējamības.