10.11.2015 17:13

Lauksaimnieki marķēto dīzeļdegvielu varēs izmantot arī pašpārvadājumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lauksaimnieki marķēto dīzeļdegvielu varēs izmantot arī pašpārvadājumiem www.delfi.lv

Otrdien valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi iezīmētai (marķētai) dīzeļdegvielai lauksaimniekiem. Grozījumi noteikumos sagatavoti, lai lauksaimnieki marķēto dīzeļdegvielu varētu izmantot arī pašpārvadājumiem.

Izmaiņas nosacījumos paredz, ka turpmāk marķēto dīzeļdegvielu varēs izmantot ne tikai lauksaimniecības tehnikā – traktortehnikā un lauksaimniecības pašgājējmašīnās, bet arī pašpārvadājumiem.

Kārtībā noteikts, ka marķēto dīzeļdegvielu atļauts izmantot arī lauksaimniecības produkcijas ražotāja saražoto vai izaudzēto lauksaimniecības produktu pašpārvadājumiem Latvijas Republikā, ja pašpārvadājumus veic pats lauksaimniecības produkcijas ražotājs vai viņa darbinieks, izmantojot lauksaimniecības produkcijas ražotāja īpašumā esošu kravas automobili, kurā sēdvietu skaits, neskaitot vadītāja sēdvietu, nepārsniedz divas sēdvietas.

Saskaņā ar Lauku atbalsta dienesta sniegto informāciju 2015./2016. saimnieciskajā gadā dīzeļdegviela, kurai tiek piemērota samazinātā akcīzes nodokļa likme, ir piešķirta 17 325 lauksaimniecības produkcijas ražotājiem.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" mājaslapā. Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2015. gada 14. aprīļa noteikumos Nr.194 "Kārtība, kādā piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi iezīmētai (marķētai) dīzeļdegvielai (gāzeļļai), ko izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem" pieejama MK mājaslapā.