25.04.2012 09:28

Babītē ieviesti divi jauni - bērna piedzimšanas un apbedīšanas - pabalsti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vienu no jaunajiem pabalstu veidiem ģimene var pieprasīt trīs mēnešu laikā no bērna piedzimšanas dienas. Iepriekš šāds pakalpojums tika sniegts vienīgi trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm. Vienu no jaunajiem pabalstu veidiem ģimene var pieprasīt trīs mēnešu laikā no bērna piedzimšanas dienas. Iepriekš šāds pakalpojums tika sniegts vienīgi trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm. Krišjānis Grantiņš

Babītes novada iedzīvotājiem pieejami divi jauni pabalstu veidi - par bērna piedzimšanu un apbedīšanas pabalsts.

Pabalsti tiek nodrošināti no 18. aprīļa, un nedēļas laikā ir izsniegti jau pirmie pieprasītie pabalsti, turklāt iedzīvotāju aktivitāte pieaug, norāda Babītes pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Aizsila.


Kārtību, kādā tiek piešķirti minētie pabalsti Babītes novada iedzīvotājiem, regulē jaunie saistošie noteikumi, kurus Babītes novada dome pieņēma šā gada 7. februārī.

Jaunie noteikumi paredz, ka pabalstu 150 latu apmērā var saņemt, ja jaundzimušā bērna dzīvesvieta un abu vecāku dzīvesvieta vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas un bērna piedzimšanas brīdī ir deklarēta Babītes novada administratīvajā teritorijā. Pabalstu 100 latu apmērā var saņemt, ja jaundzimušā bērna dzīvesvieta un vismaz vienam no viņa vecākiem dzīvesvieta ne mazāk kā pēdējos 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas un bērna piedzimšanas brīdī ir deklarēta Babītes novada administratīvajā teritorijā. Pabalstu var pieprasīt trīs mēnešu laikā no bērna piedzimšanas dienas. Iepriekš šāds pakalpojums tika sniegts vienīgi trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm.

Savukārt apbedīšanas pabalstu var pieprasīt trīs mēnešu laikā no miršanas apliecības izsniegšanas dienas, ja mirušās personas pēdējā deklarētā dzīvesvieta bijusi Babītes novada administratīvajā teritorijā. Pabalsta apmērs ir 50 latu, un to saņēmējs ir persona, kura uzņēmusies apbedīšanas organizēšanu.

Saistošie noteikumi atgādina arī par iespēju novada politiski represētajām personām saņemt ikgadējo svētku pabalstu 50 latu apmērā valsts svētkos, 18. novembrī.

Vairāk informācijas par pabalstiem un to saņemšanas iespējām var iegūt Babītes novada pašvaldības Sociālajā dienestā. Ar Babītes novada pašvaldības izdotajiem saistošajiem noteikumiem un iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem iespējams iepazīties tīmekļa vietnē www.babite.lv.