26.09.2013 19:27

Pierīgas pašvaldību vadītāji ir pret Rīgas domes jauno dalījumu rīdziniekos un "pārējos"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas pašvaldību vadītāji ir pret Rīgas domes jauno dalījumu rīdziniekos un "pārējos" arhīvs

Pierīgas pašvaldību vadītāji ir pret Rīgas domes jauno ieceri, kas paredz ieviest diferencētu maksu par sabiedriskā transporta izmantošanu galvaspilsētā.

Tas būtībā paredz pasažieru šķirošanu rīdziniekos un pārējos, vēsta laikraksts "Diena".

Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks: "Rīgas vadība redz, ka atšķirībā no Pierīgas tā nav spējīga piesaistīt iedzīvotājus. Tāpēc tā domā, kur varētu ņemt papildu finansējumu, un izdomājusi šādu risinājumu, kas viennozīmīgi ir nepareizs. Arī starptautiskā prakse ir vienāda maksa par vienādu pakalpojumu. Nedomāju, ka Ādažu pašvaldība būtu gatava kaut ko maksāt Rīgai, lai finansētu tās dārgos iepirkumus, mums svarīgāki ir ieks''ejie maršruti. Kas notiks, ja Pierīgas pašvaldības domās kaut kādus pretpasākumus, piemēram, iebraukšanas maksas? Tad vienkārši pašvaldības viena otru čakarēs. Rīgai pareizāks virziens, kā piesaistīt iedzīvotājus, būtu uzlabot sabiedrisko pakalpojumus, kuri Pierīgas pašvaldībās ir labāki."

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks: "Šāds Rīgas domes lēmums negatīvi ietekmētu mūsu novada iedzīvotājus. Ķekavas novadu negatīvi ietekmētu arī tas, ja mūsu iedzīvotāji lētāku braukšanas tarifu sabiedriskajā transportā dēļ sāktu savu dzīvesvietu deklarēt galvaspilsētā. Attiecībā uz Rīgas domes priekšlikumu, kas mēs varētu maksāt Rīgai par saviem iedzīvotājiem, ir jāsaprot, par kādu naudas summu tiek runāts. To varētu apsvērt, taču vispirms būtu jāzina finansējuma apmērs."

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica: "Tā ir šantāža. Faktiski viena politiskā partija pretnostata dažādās Latvijas vietās dzīvojošus cilvēkus. Kur mēs nonāksim, ja piesolīsim iedzīvotājiem labumus atkarībā no deklarētās dzīvesvietas? Ja Rīgas dome uzskata, ka Pierīgas pašvaldības varētu Rīgai maksāt par saviem iedzīvotājiem, būtu tikai pieklājīgi, ja Nils Ušakovs tuvāko pašvaldību vadītājus aicinātu uz sarunu. Tad mēs kopā apspriestu gan tarifus, gan to, ka Rīgas sabiedriskais transports varētu iebraukt arī atsevišķās Pierīgas teritorijās. Diemžēl es Ušakovu neesmu redzējusi nevienā pašvaldību vadītāju sanāksmē. Domāju, ka šajā jautājumā savs vārds būtu sakāms arī valdībai."

Iepriekš:
Garkalnes mēra vietnieks Pierīgas pašvaldības aicina ieviest "sēņu nodokli" rīdziniekiem
Babītes mērs: Rīgas cenu politikas dēļ Pierīgā varētu parādīties jauni pasažieru pārvadātāji