08.08.2013 07:28

Ķekavā ūdens un kanalizācija būs dārgāka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.foto.delfi.lv

Vairākos Ķekavas novada ciemos palielināsies ūdenssaimniecības un kanalizācijas pakalpojumu tarifs.

Kā informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāve Daiga Reihmane, septiņos Ķekavas novada ciemos – Katlakalnā, Krustkalnos, Ķekavā, Odukalnā, Rāmavā, Valdlaučos un Vimbukrogā – SIA "Ķekavas nami" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs noteikts 0,518 latu apmēra par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 0,987 lati par kubikmetru bez PVN. Savukārt teritorijā "Putnu fabrika "Ķekava"" kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 0,614 lati par kubikmetru bez PVN.

Kopējais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs Ķekavas pagasta ciemos palielināsies par 0,178 latiem par kubikmetru, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs teritorijā "Putnu fabrika "Ķekava"" – par 0,015 latiem par kubikmetru. Apstiprinātie izcenojumi stāsies spēkā 1. oktobrī.

Tarifu projekta izvērtēšanas gaitā tas ir precizēts, un salīdzinājumā ar komersanta sākotnēji iesniegto projektu kopējais apstiprinātais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs Ķekavas novada ciemos ir samazināts par 0,011 latiem par kubikmetru, bet teritorijā "Putnu fabrika "Ķekava"" – par 0,007 latiem par kubikmetru.

SIA "Ķekavas nami" īpašnieks ir Ķekavas novada pašvaldība. Komersants sniedz ūdenssaimniecības, siltumapgādes, nekustamā īpašuma apsaimniekošanas, teritorijas uzturēšanas, labiekārtošanas un citus pakalpojumus.