30.04.2013 07:20

Jaunais Ādažu mērs pērn nopelnījis 14 434 latus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Marta beigās Ādažu mēra krēslā ievēlētais Pēteris Balzāns. Marta beigās Ādažu mēra krēslā ievēlētais Pēteris Balzāns. Krišjānis Grantiņš

Marta beigās Ādažu novads beidzot atkal tika pie mēra. Šajā krēslā sēdās Pēteris Balzāns, kurš domi vadīja jau pēc iepriekšējā mēra atstādināšanas no amata.

Jaunais domes vadītājs nav cilvēks no ielas. Viņš pašvaldības struktūrās jau sabijis kādu laiku. Pēdējais amats pirms sēšanās mēra krēslā – domes priekšsēdētāja vietnieks.

Kā rāda Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu ienākumu deklarācijas publicējamā daļa, pērn vietnieka amatā P. Balzāns nopelnījis 14 434,39 latus, kas ir vairāk nekā tūkstoš lati mēnesī. Papildus tam jaunais mērs saņēmis arī pensiju – 4312,08 latu apmērā. Tas ir aptuveni 359 lati mēnesī, pieņemot, ka viņš to saņēmis visu gadu.

Niecīgi gada ienākumus papildinājuši procenti no bankām – kopā 42,61 lats. Savukārt dažādās bankās mēram noguldīti vairāk nekā 14 tūkstoši latu, bet mājās "zeķē" – vēl divi tūkstoši latu. Pērn Ādažu novada domes priekšsēdētājs izsniedzis arī divus aizdevumus. Vienu par 2934 latiem, bet otru par krietni mazāku summu – 700 latu apmērā. Deklarācija rāda, ka viņa īpašumā ir divu istabu dzīvoklis Ādažos, garāža, kā arī automašīna – 2009. gada "Mitsubishi Colt". 

Iepriekš:
Jaunais Ādažu mērs: "Esmu noguris"