23.11.2012 16:24

Sējas novada mērs: ES finansējums ir atspēriena punkts namu siltināšanai

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sējas novada mērs: ES finansējums ir atspēriena punkts namu siltināšanai www.foto.delfi.lv

Līdz šim Sējas novada Pabažos ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu nosiltinātas vien divas ēkas – sociālās dzīvojamās mājas "Austrumi" un "Ezeriņi".

Kopējās izmaksas "Austrumu" nosiltināšanai bija 46 841 lats, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums – 34 825 lati, informē Sējas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Pliena. Savukārt "Ezeriņu" nosiltināšanai izmantots 62 878 latu liels finansējums, no kura 28 447 lati ir no ERAF.


"Pieredze liecina, ka, iesaistot ES struktūrfondu līdzekļus, jebkurš šāda veida process, arī namu siltināšana, ir laikietilpīgs un visnotaļ birokrātisks," atzīst Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš. "To apliecina kaut vai iepriekš minēto namu siltināšana, kuru projektos paredzētie darbi pabeigti jau 2011. gada vasarā, bet pašvaldība vēl šodien nav saņēmusi tiem piešķirto ES finansējumu. Paveikt šos darbus tikai ar pašvaldības līdzekļiem noteikti varētu krietni vien operatīvāk, tomēr ar tiem ir par maz visu vajadzību apmierināšanai."

Tā kā Sējas novadā nākotnē iecerēts realizēt vēl vairākus nozīmīgus ar namu siltināšanu saistītus projektus, piemēram, Sējas novada kultūras nama un domes ēkas Lojā siltināšanu, tad ES finansējums nenoliedzami būtu nozīmīgs atspēriena punkts šo visai sabiedrībai būtisku projektu īstenošanā, uzskata pašvaldības vadītājs.