20.10.2012 10:35

Vietējie izpērk glaunos dzīvokļus dārgajā un skandalozajā "Pērlē"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vietējie izpērk glaunos dzīvokļus dārgajā un skandalozajā "Pērlē" projekta "Pērle" attīstītāju skice.

Nākamā gada septembrī ir plānots pabeigt elites dzīvojamā kompleksa "Pērle" būvniecību Mazā Baltezera krastā Ādažu novadā.

Jau patlaban projektā rezervēti 15 % dzīvokļu, un tie galvenokārt ir Latvijas pircēji, biznesa portālam "Nozare.lv" norāda "premium" klases nekustamo īpašumu jomā strādājošā uzņēmuma "Baltic Sotheby's International Realty" līdzīpašniece Ilze Mazurenko.

"Patlaban ir ļoti maz jaunu projektu, kas patiktu izsmalcināta stila piekritējiem. Turklāt šādas ēkas atrodas galvenokārt Rīgas centrā vai Jūrmalā. Tādēļ projekts "Pērle", kurš atrodas ūdens tuvumā Mazā Baltezera krastā un apvieno augstu komforta līmeni un iespēju dzīvot pie dabas, ir savā ziņā unikāls," norāda I. Mazurenko.

Būvdarbu un "premium" klases nekustamā īpašuma tirgus aktivizēšanās veicinājusi būtisku rezervācijas procesa darbību, skaidro uzņēmuma pārstāve: "Pašlaik ir rezervēti 15 % dzīvokļu. Un beidzot varam apgalvot, ka ir atjaunojusies vietējo pircēju interese par šāda līmeņa nekustamā īpašuma objektiem."

Luksusa klases dzīvokļu komplekss atrodas Mazā Baltezera krastā 25 minūšu attālumā no Rīgas centra un 700 metru attālumā no "Via Baltica" lielceļa. Projektu attīsta uzņēmums "Nere E". Kompleksā ir 65 dzīvokļi ar 67 līdz 240 kvadrātmetrus lielu platību. Vidējā pārdošanas cena ir no 2200 līdz 2400 eiro (no 1540 līdz 1680 latiem) par kvadrātmetru. Dzīvokļi tiek piedāvāti ar pilnu apdari. Projektam piegulošajā krasta teritorijā tiek plānota privātas motorlaivu un jahtu piestātnes būvniecība.

Arhitektu biroja "AB3D" pārstāvja Jura Mitenberga izstrādātais novatoriskais arhitektūras dizains izpelnījies lielu atzinību izstādē "MIPIM 2008". Projekts tika nominēts arhitektūras žurnāla "MIPIM" prēmijai konkursa "Future Project Awards" ietvaros dzīvojamo māju kategorijā.

Projekta "Pērle" būvniecību veic būvfirma "LNK Industries", un tajā plānots investēt 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu).

Atgādināms, ka ap "Pērli" pirms tās būvniecības sākšanas virmoja kaislības starp projekta attīstītājiem un dabas aizstāvjiem