28.08.2012 15:43

Vērienīgais daudzdzīvokļu projekts Salaspilī – nosolīts

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gada sākumā Salaspils novada pašvaldība bija uzdevusi SIA “Daugava Būvserviss” maksātnespējas administratorei veikt 2007. un 2008. gadā celtās ēkas konservācijas pasākumus. Tie nav veikti, taču tuvākajā laikā ēka visticamāk tiks pie jauniem saimniekiem. Gada sākumā Salaspils novada pašvaldība bija uzdevusi SIA “Daugava Būvserviss” maksātnespējas administratorei veikt 2007. un 2008. gadā celtās ēkas konservācijas pasākumus. Tie nav veikti, taču tuvākajā laikā ēka visticamāk tiks pie jauniem saimniekiem. Imants Liepa

Laika zobs un vandaļi nav saudzējuši nekustamā īpašuma burbuļa laikā tapušo daudzdzīvokļu nama jaunbūvi Salaspilī, Tilderos.

Piecstāvīgā jaunceltne Mežmalas ielā 1 dažu gadu laikā pārvērtusies par postažu, kam apkārt izveidojusies izgāztuve. Cilvēki milzīgās būves aizsegā izgāzuši būvniecības atkritumus, kā arī cita veida drazu, pat vecu auto daļas.

Izolē, kas notika 24. augustā, piedāvāts gandrīz 7000 kvadrātmetru plašs zemes gabals, kā arī daudzdzīvokļu ēkas karkass 7416 kvadrātmetru platībā. Īpašuma izsoles sākumcena bija noteikta 43 800 latu.

Īpašums pieder maksātnespējīgajam Salaspils uzņēmumam SIA "Daugava būvserviss", un ir ieķīlāts par labu AS "Swedbank". Uzņēmums "Daugava būvserviss" treknajos gados attīstīja vairākus daudzdzīvokļu namu projektus.

Izolēs nonākuši arī citi SIA "Daugava Būvserviss" īpašumi – trīsstāvu vairākdzīvokļu ēka Kalnrozes ielā 14, kā arī zemes gabals Salaspilī "Aidas".

Kā RAA informēja uzņēmuma maksātnespējas procesa administratore Ieva Kaziniece, pagājušajā nedēļā notika jau otrā īpašuma Mežmalas ielā 1 izsole – ar lejupejošu izsoles cenas soli. Maksātnespējas administratore nenosauca konkrētu izsoles dalībnieku skaitu, vien atzīmēja, ka interese bijusi liela. Nekustamo īpašumu otrās izsoles parasti piesaistot daudz interesentu no nekustamo īpašumu uzpircēju vidus.

"Īpašums ir nosolīts, tāpēc ir cerība, ka beidzot būs jauns īpašnieks," piebilda I. Kaziniece. Vai ēka tiks pie jauniem saimniekiem, noskaidrosies aptuveni mēneša laikā, ja tiesa apstiprinās izsoles rezultāta likumību.

I. Kaziniece atzina, ka ēkas liktenis nav apskaužams, "vairākus gadus tā ir stāvējusi nenorobežota, neiekonservēta." Būvniecības eksperta oficiāls atzinums par ēkas stāvokļa gan nav. I. Kaziniece izteica cerību, ka jaunie īpašnieki veiks steidzamu konservāciju, lai ēka nekļūtu par nojaucamu graustu.