06.04.2018 15:52

Banka "Citadele": Latvija nākamajā gadā varētu sasniegt ekonomikas rādītājus, pie kuriem Igaunijā apstājās emigrācija

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Banka "Citadele": Latvija nākamajā gadā varētu sasniegt ekonomikas rādītājus, pie kuriem Igaunijā apstājās emigrācija arhīvs

Latvija nākamajā gadā varētu sasniegt ekonomikas rādītājus, pie kuriem Igaunijā apstājās emigrācija, piektdien lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības un komunālās saimniecības izstādē "Pavasaris 2018" notikušajā seminārā sacīja bankas "Citadele" ekonomists Mārtiņš Āboliņš.

Viņš norādīja, ka Igaunijā emigrācija lielā mērā beidzās brīdī, kad bezdarba līmenis bija samazinājies zem 6,5%, vidējā darba alga pārsniedza 1050 eiro, bet iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju bija lielāks nekā 15 000 eiro.

"Ekonomisko rādītāju kopumu, pie kuriem Igaunijā beidzās emigrācija, Latvija un Lietuva varētu sasniegt nākamgad. Vai arī mums tajā brīdī beigsies emigrācija, vēl ir jautājums, bet ir cerība, ka ekonomikas attīstība būs pietiekama un algas būs pietiekamas, lai plūsmu vismaz mazinātu," teica Āboliņš.

Viņš piebilda, ka Latvijai ir jāmāk pielāgoties arī demogrāfiskajām pārmaiņām, jo šo procesu ietekmē pieejamo darbinieku skaits pārskatāmā nākotnē ļoti strauji samazināsies.

Jau ziņots, ka no 5. līdz 7. aprīlim izstāžu kompleksā "Rāmava" notiek izstāde "Pavasaris 2018". Plānots, ka izstādē pulcēsies vairāki tūkstoši profesionāļu un interesentu lauksaimniecības, lopkopības, komunālās saimniecības un dārzkopības nozarēs.