Lietas un paradumi, uz kurām ikdienā nevajadzīgi zaudējam naudu

Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lietas un paradumi, uz kurām ikdienā nevajadzīgi zaudējam naudu publicitātes

Ja runājam par finansiālo stabilitāte mūsu ikdienas dzīvē, tad jāsaka, ka bieži vien tā prasa lielu devu disciplīnas. Šāda disciplīna reizēm var nozīmēt arī to, ka mums reizi pa reizei ir jāaplūko ikdienas izdevumu paradumi – gan lielie, gan arī mazie – un jāsamazina daži it kā nebūtiskie rādītāji, lai būtu droši, ka visā visumā mēs varam sasniegt nospraustos, pašus galvenos finanšu mērķus.

Patērētāju vidū ir vairākas lietas un paradumi, uz kurām ikdienā nevajadzīgi zaudējam savu naudu, no kuriem atsakoties, mēs ilgtermiņā spētu gūt lielu finansiālu ietaupījumu, kā rezultātā kredītu salīdzināšana vairs nebūtu aktuāla nevienā dzīves situācijā. Uzskaitīsim dažas no šīm lietām, kā arī risinājumus to apkarošanai.

Kafija līdzņemšanai
Jā, tieši kafija līdzņemšanai ir šādu paradumu saraksta augšgalā, jo ar mūsdienās pieejamām alternatīvām, kā pagatavot patiešām gardu kafiju mājas apstākļos un to uzturēt siltu termokrūzē visas dienas garumā, šo niķi no šī saraksta izslēgt ir visvienkāršāk. Mūsu ikdienas paradums iegādāties 2 eiro kafiju pirms darba vai pusdienu pārtraukumā ir ieradums, kas var sasniegt līdz pat 4000 eiro gadā, ja mēs kafiju līdzņemšanai iegādājamies katru darba dienu. Investējiet labā kafijas automātā un kvalitatīvā termokrūzē un jūs ne tikai ietaupīsiet naudu ilgtermiņā, bet dzīvosiet arī dabai draudzīgāku dzīvesveidu, neizmantojot vienreizlietojamās kafijas krūzītes.

Sporta kluba abonementi
Sporta kluba abonements var būt stabila investīcija sevis attīstībā tikai tad, ja jūs šo abonementu izmantojat regulāri, atrodot treniņu programmu, kura darbojas tieši jums un notur jūs motivētus katru dienu doties uz sporta zāle. Taču būsim atklāti, reālajā dzīvē šie ir ļoti reti gadījumi. Visbiežāk, sākoties jaunam gadam, mēs nopērkam abonementu, lai apņemtos regulāri trenēties, bet uz zāli aizejam vien pāris reizes, pārējo naudu par abonementu vienkārši uzdāvinot sporta klubam. Ja esat gatavs iepirkties jaunā sporta zālē, ir vairāki veidi, kā varat ietaupīt, piemēram, pievienoties grupā vai izmantot studentu atlaides. Reālās sporta kluba apmeklējuma izmaksas var atšķirties atkarībā no ikviena paradumiem, bet vienkāršākais veids, kā to aprēķināt ir dalot jūsu ikmēneša abonementa maksu ar reālo apmeklējuma reižu skaitu, kad jūs faktiski dodieties uz sporta zāli un trenējaties. Tādējādi jūs zināsiet, cik daudz naudas nelietderīgi iztērējat samaksājot par abonementu, bet aizejot uz sporta zāli tikai pāris reizes. Ietaupiet visu šo summu pavisam vienkārši – trenējieties mājas apstākļos. Jūs viegli varat izmantot tiešsaistē pieejamos bezmaksas video ar neskaitāmām treniņprogrammām, kas speciāli paredzētas vienkāršiem treniņiem viesistabā. Bez tam – bieži vien tiem var izmantot mājās esošo aprīkojumu no vienkāršiem priekšmetiem, tāpēc atkrīt papildus naudas investēšana īpašā ekipējumā.

Dažādu veidu transporta izdevumi
Papildus transporta izdevumi iezogas mūsu dzīvē arvien biezāk un ātrāk, nekā mēs to spējam sev atzīt. Tā kā auto aizdevumi ir ērti pieejami ikvienam darba attiecībās esošam patērētājam, daudzi no mums ir iegādājušies paši savus personīgos auto, pat neparēķinot, vai tas ir finansiāli izdevīgākais pārvietošanās līdzeklis, ja pieskaita visus izdevumus, kas saistīti ar automašīnas ekspluatāciju. Un kā ir ar brīvdienu nakts takšu pakalpojumiem, kad dodamies mājās pēc ballītes? Bieži vien mēs paķeram pirmo pieejamo taksi, nemaz neparēķinot, vai tas ir lētākais veids, kā nokļūt mājās. Lielākajai daļai no mums, paķert taksi līdz darbam ar Taxify palīdzību, tā vietā, lai vienkārši nodotos garākai pastaigai, ir galvenais vaininieks šīs kategorijas pārtēriņā. Apņemšanās izmantot vienu – primāro transporta veidu, vai nu tā būtu sava automašīna, velosipēds, došanās ar kājām vai sabiedriskais transports, palīdzēs izslēgt nevajadzīgus izdevumus no jūsu ikdienas.