09.09.2017 16:47

Augustā sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē, Kauguros, Jelgavā un Salaspilī turpināja palielināties

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Augustā sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē, Kauguros, Jelgavā un Salaspilī turpināja palielināties pixabay.com

Šā gada augustā sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē, Kauguros, Jelgavā un Salaspilī turpināja palielināties, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Šā gada augustā Ogres sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 1,6%, vidējai cenai sasniedzot 536 eiro par kvadrātmetru. Dzīvokļu cenu pieaugums šogad novērots gandrīz visos mēnešos, 2017. gadā dzīvokļu cenām kopumā pieaugot par 12%. Kā vienu no galvenajiem dzīvokļu cenu pieauguma iemesliem augustā var uzskatīt nepietiekamo piedāvājumu, skaidro "Arco Real Estate".

Kauguros 2017. gada augustā sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 1,2%. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena sasniedza 517 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2017. gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros kopumā palielinājās par 10%. Dzīvokļu cenas Kauguros, salīdzinot ar citām vietām Rīgas apkārtnē, pieauga vislēnāk.

Savukārt Salaspilī dzīvokļu cenas augustā palielinājās par 2,3% un sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 601 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2017. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī kopumā palielinājās par 13%. Līdzīgi kā lielākajos Rīgas mikrorajonos, Salaspilī dzīvokļu cenas turpināja palielināties.

Arī Jelgavas dzīvokļu cenas turpināja palielināties – mēneša laikā cenas pieauga par 1,1% un sērijveida dzīvokļu vidējā cena augustā sasniedza 465 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2017. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Jelgavā pieauga par 15%.