14.08.2017 16:55

"Balta" dienas laikā saņēmusi 70 atlīdzību pieteikumus par vētras radītiem zaudējumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Balta" dienas laikā saņēmusi 70 atlīdzību pieteikumus par vētras radītiem zaudējumiem aculiecinieks

Nepilnas dienas laikā apdrošināšanas sabiedrība "Balta" saņēmusi teju 70 atlīdzību pieteikumus, kopā veidojot zaudējumus vairāk nekā 80 tūkstošu eiro apmērā. Lielākais pieteikumu skaits – 53% – par iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās vētras postījumiem reģistrēts transporta apdrošināšanā, savukārt finansiāli apjomīgākie zaudējumi nodarīti īpašumam.

Lielākā daļa atlīdzību pieteikumu KASKO apdrošināšanā saistīti ar krusas nodarītajiem bojājumiem transportlīdzekļu virsbūvei. Savukārt krītoši zari un koki radījuši zaudējumus ne tikai transportlīdzekļu, bet arī mājokļu īpašniekiem. Atsevišķos gadījumos vētra bijusi īpaši postoša – bojāts īpašuma jumta segums, fasāde un izgāzta sēta.

"Vētras un pērkona negaisi ir bieža parādība vasaras periodā Latvijā, un to izraisītie bojājumi vienmēr ir neplānoti. Tādējādi lielākoties to novēršanai nepieciešami ievērojami finanšu līdzekļi, turklāt nekavējoši. Apdrošinātājam šādā situācijā ir jāspēj reaģēt ātri," izteicies "Balta" Atlīdzību direktors Ingus Savickis.

"Balta" prognozē, ka atlīdzību pieteikumu skaits nākamajās dienās turpinās pieaugt.