14.07.2012 11:26

Jūrmalā meklē risinājumu auto rindu mazināšanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā meklē risinājumu auto rindu mazināšanai http://baltictravelnews.com

Jūrmalas dome sākusi darbu, lai rastu risinājumu, kā mazināt automašīnu rindas pie iebraukšanas pilsētā karstajās vasaras dienās un svētku pasākumu laikā.

Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Būmane skaidro, ka garās automašīnu rindas nav novērojamas visa gada garumā, bet gan vasaras sezonā brīvdienās un tajās dienās, kad pilsētā notiek kādi svētku pasākumi, vēsta aģentūra LETA.

To zināmā mērā nosakot arī Jūrmalas pilsētas īpatnība – šaurā zemes strēle starp Rīgas jūras līča krastu un Lielupes krastu, jo iebraukt pilsētā no Rīgas puses var, tikai šķērsojot Lielupes tiltu, sacīja D. Būmane.

Viņa informēja, ka caurlaides vienreizējai iebraukšanai Jūrmalas pilsētas teritorijā var iegādāties, norēķinoties arī ar maksājumu kartēm. Vasaras sezonā, lai nodrošinātu raitāku iebraukšanu pilsētā, papildus tiek nodrošināti palīgi, kuri izsniedz iebraukšanas biļetes, bet automašīnu vadītāji, kuriem ir Jūrmalas caurlaides, pilsētā var iebraukt pa atsevišķu malējo joslu, kura neiet gar caurlaižu automātiem.