28.09.2015 12:57

Sekojiet līdzi savu finanšu plūsmai!

Autors  Reklāma
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Augstskolas absolvēšana un pieaugušo dzīves uzsākšana nenoliedzami ir īpašs periods ikviena cilvēka dzīvē. Uzsākot pieaugušo dzīvi, ko varētu dēvēt arī par īsto dzīvi, rēķinu apmaksa, šķiet, kļūst par nepatīkamāko aspektu. Lai rēķini nekļūtu arī par jūsu dzīves "suņa naglu", ir svarīgi iemācīties kontrolēt savu finanšu plūsmu jau no paša sākuma.

Lai uzsākot pieaugušo dzīvi, jums jau pēc pavisam neilga laika nebūtu jāpiedzīvo vilšanās uz jāaizņemas ātrie kredīti jeb onlain sesxebi, kā tie tiek saukti Gruzijā, sekojiet turpinājumā izklāstītajiem padomiem un sāciet kontrolēt savas finanses, lai tās nesāktu kontrolēt jūs.


Izmantojiet speciālas aplikācijas

Mūsdienās, kas ir informācijas tehnoloģiju laikmets, ir pieejamas daudz un dažādas aplikācijas, kas ir piemērotas dažādu cilvēku vēlmēm un vajadzībām, tādēļ jums principā nevar būt nekādu attaisnojumu, lai tās nelietotu un neizmantotu to sniegtās priekšrocības. Lielākā daļa no tām ir pieejamas bez maksas, un tieši tās jums vajadzētu arī izmantot, jo bezmaksas aplikācijas, tieši tikpat labi kā maksas aplikācijas, sniedz priekšstatu par to, kā pārvaldīt savu finanšu plūsmu. Pateicoties šīm aplikācijām, jūs pavisam noteikti zināsit, kur nonāk ikviens jūsu cents un ko jūs ar tiem darāt. Vislielākā nelaime ir tā, ka reti kurš no mums zina, kur paliek mūsu nauda – protams, lielākās izdevumu pozīcijas mēs zinām, tomēr, kad runājam par pārējiem izdevumiem, mēs nespējam konkrēti atbildēt, kur tie palikuši. Arī šos izdevumus ir jāiemācās kontrolēt un pārvaldīt.

Izvirziet mērķus, kuriem krāt naudu

Mērķu izvirzīšana ir ļoti svarīga, jo tā palīdz mums ātrāk un efektīvāk sasniegt mūsu mērķus. Kā zināms, ir vieglāk iet, ja ir zināms, uz kurieni mēs ejam. Runājot par finansēm, konkrēti mērķi palīdz mums ne vien ātrāk izveidot iekrājumus to sasniegšanai, bet arī sekot līdzi savu finanšu plūsmai. Veidojot iekrājumus, mēs tiem ik mēnesi novirzām konkrētu summu vai daļu savu ienākumu, tādēļ noteikta daļa mūsu izdevumu jau vien ir skaidra. Protams, naudas novirzīšanu iekrājumiem ir aplami dēvēt par izdevumiem – to drīzāk varētu dēvēt par investīciju nākotnē, bet arī investīcijām ir jāseko līdzi. Vēl viena iekrājumu veidošanas priekšrocība ir tā, ka jums nav jāaizņemas ātrie kredīti, kas gruzīnu valodā tiek saukti par swrafi sesxebi, lai apmierinātu savas vēlmes un vajadzības, jo jums pašiem ir līdzekļi to apmierināšanai.

Novērtējiet savus ienākumus objektīvi

Tikko absolvējot augstskolu un uzsākot darba gaitas, ir ļoti grūti noteikt, kāda būs mūsu alga. Šo periodu varētu dēvēt par kritisku, jo, nezinot savas algas apmēru, mēs nevaram plānot savu nākotni, proti, mēs nevaram izvirzīt finansiālus mērķus. Tieši šī iemesla dēļ, lai arī kāda būtu mūsu alga, ir svarīgi veidot iekrājumus ārkārtas situācijām, lai arī finansiāli sliktos laikos mums nebūtu problēmas ar iztikšanu. Ik mēnesi noteiktu daļu no saviem ienākumiem novirziet iekrājumiem, kas palīdzēs jums pārdzīvot finansiāli grūtus laikus. Un apziņa, ka jums ir iekrājumi arī nebaltām dienām, ir fantastiska, jo tā ļauj plānot savu nākotni, nebaidoties par to, vai šie plāni izdosies vai tomēr neizdosies.