29.06.2012 09:00

Krimuldas mērs: Esam par to, lai Eiropas naudu saņem zemnieki

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Ozoliņš Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Ozoliņš Krišjānis Grantiņš

Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Ozoliņš nevēlas tikai raust un raust Eiropas Savienības līdzekļus pašvaldībai.

Pašvaldību savienība, kurā ietilpst visi 119 Latvijas novadi, vēlējās atbalstu tam, lai panāktu, ka 33% no Eiropas Savienības struktūrfondu naudas tiktu novirzīta pašvaldībām.

"Mēs un vēl dažas pašvaldības balsojumā šo viedokli neatbalstījām. Esam par to, lai naudu saņem zemnieki un privātie uzņēmēji – un iegulda līdzekļus savās ražotnēs. Lai paplašina ražošanu, pieņem darbā cilvēkus. un tādā veidā pašvaldībā ieplūst nodokļu ieņēmumi. Kāda pašvaldības projekta realizāciju varam atlikt par gadu vai diviem, lai pēc tam to realizētu paši par savu naudu," teic M. Ozoliņš.

Būtisks pašvaldības uzdevums ir ieguldīt naudu infrastruktūras izveidē, lai veidotu uzņēmējdarbībai pievilcīgu vidi, kas piesaistītu privātos uzņēmējus, uzskata M. Ozoliņš.

"Lai iedzīvotājiem radītu jaunas darbavietas, daudzas pašvaldības cīnās par tiesībām veidot komerciāla rakstura uzņēmumus, kuru uzdevums ir nest peļņu. Uzskatu, ka tas tomēr nav pareizi, jo kropļos konkurenci. Privātais uzņēmējs vienmēr strādās efektīvāk, bet pašvaldības uzņēmums vienmēr dabūs kredītus ar zemākiem procentiem, jo Valsts Kase pašvaldībai kredītus dod – un kur vēl labāku galvojumu kā pašvaldības budžets!"

Krimuldas novadā strādā lielas zemnieku saimniecības, kas pieder vietējiem iedzīvotājiem, bet viena no tām – holandiešiem.