05.08.2015 01:14

Ātrie kredīti Latvijā

Autors  Reklāma
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Interneta aizdevumi ir dažādi. Šobrīd portālā Credits ātrie kredīti ir apkopoti pēc būtiskākajām īpašībām. Katram, kas pārskatāmā nākotnē plāno aizņemties kredītu, salīdzinājums var palīdzēt tikt pie izdevīgākā piedāvājuma. Jāatceras gan, ka pirms aizņemšanās ir rūpīgi jāizvērtē iespējas atmaksāt naudu līgumā noteiktajā termiņā. Ja aizņematies, dariet to atbildīgi.

Kredīts bez izziņas

Nav noslēpums, ka ātrais kredīts Latvijā kļuva lielā mērā pateicoties tam, ka bija pieejams ātrāk un vienkāršāk kā bankās. Šobrīd joprojām ir pieejams kredīts bez izziņas par ienākumiem. Tas nozīmē, ka klientam nav jāprasa izziņa no darba devēja vai nodokļu administrācijas. Ienākumu pārbaude notiek interneta vidē, izmantojot elektroniskās datu bāzes. Vajadzības gadījumā kreditors var lūgt klientu nosūtīt pa epastu bankas konta izrakstu par pēdējiem sešiem mēnešiem, lai pārliecinātos par naudas plūsmu. Drošībai finanšu darījumos ir izšķiroša nozīme.

Nenoliedzami daži cilvēki reizēm varētu vēlēties ņemt kredītu Latvijā bez darba vietas vai bez reālas iespējas to atmaksāt. Pasaules prakse gan liecina, ka šāds scenērijs pašiem aizņēmējiem vēlāk rada ļoti lielas nepatikšanas. Naudas atgūšanā tiek iesaistīti parādu piedzinēji un tiesu izpildītāji. Rezultātā zaudētājs ir tikai un vienīgi aizņēmējs, kuram pašam ir jāsedz papildus izmaksas, kas radušās naudas atgūšanas procesā, turklāt tiek sabojāta arī kredītvēsture. Lai tas nenotiktu katram uzņēmuma ir izstrādātas savas iekšējās procedūras, kas ļauj izvērtēt klienta maksātspēju un potenciālos riskus. Galvenā uzmanība tiek pievērsta diviem faktoriem – klienta ienākumiem un kredītvēsturei. Nereti tieši slikta kredītvēsture ir galvenais iemesls, kādēļ aizdevums netiek piešķirts. Katram var gadīties pieļaut kļūdas, taču kredītvēstures izvērtējums palīdz kreditoriem novērtēt, vai klients ir pilnīgi uzticams vai pastāv iespēja, ka varētu būt problēmas ar maksājumu disciplīnu.

Latvija, protams, nav vienīgā valsts, kur tiek izsniegti šādi īstermiņa aizdevumi. Patlaban tie ir pieejami visās Eiropas valstīs, t.sk. Igaunijā (sms laen) un Lietuvā. Darījuma nosacījumi un procentu likmes visās Baltijas valstīs ir aptuveni vienādi.

Cik daudz es varu aizņemties ?

Latvijā ātrais kredīts formāli ir pieejams līdz pat 3000 eiro. Praksē bezskaidras naudas aizdevumu apmērs tomēr tiek ierobežots. Vairumā gadījumu pirmajā reizē kreditori ir gatavi aizdot ne vairāk par 300 eiro. Pierādot savu lojalitāti, otrajā reizē var aizņemties jau vairāk. Jebkurā gadījumā katram klientam sākotnēji tiek noteikts savs kredītlimits. Ja ienākumi ir zemi, nevajadzētu cerēt, ka būs pieejams liels aizdevums. Jāņem arī vērā, ka šis pakalpojums jau savā būtībā ir paredzēts tikai kā īstermiņa risinājums. Ja vajadzīgs ilgtermiņa kredīts, ir vērts izvērtēt banku piedāvājumus. Mazie kredīti Latvijā ir paredzēti retām, ārkārtas reizēm. Tie nav domāti ikdienas lietošanai un, ja kāds tos tā izmanto, tad ir nopietni jāsāk domāt. Izdevumu samazināšana ir labs sākums, taču ilgtermiņā krietni labākus rezultātus dos ienākumu palielināšana vai abu šo iespēju apvienojums.

Lai saņemtu kredītu ir jāveic sekojošas darbības:

salīdziniet piedāvājumus;
aizpildi pieteikuma anketu un apstiprini profilu;
gaidi atbildi no aizdevēja.

Pretendēt uz aizdevumu var visi, taču praksē gan ātrais, gan patēriņa kredīts Latvijā tiek piešķirts tikai tiem cilvēkiem, kas atbilst aizdevēju prasībām. Regulāri ienākumi, saprātīga aizdevuma summa un termiņš, nesabojāta kredītvēsture. Ja atbilsti šiem nosacījumiem un esi vismaz 18 gadus vecs, paņemt kredīt Latvijā, visticamāk, būs iespējams. Visiem pārējiem, jārēķinās, ka problemātiskiem klientiem aizdevumi tiek izsniegti nelabprāt. Situācijas gan, protams, ir dažādas un katrs pieteikums tiek vērtēts individuāli.

Plašāku informāciju par ātro kredītu piedāvājumiem Jūs varat uzzināt Credits. Izvērtējiet iespējas atmaksāt aizdevumu. Aizņemieties atbildīgi.

Kredīta refinansēšana (рефинансирование кредита)

Galvenais iemesls, kādēļ tiek izvēlēta kredīta refinansēšana ir vēlme iegūt zemākus ikmēneša maksājumus – ietaupīt. Situācijās, kad uzlabojas ekonomiskā situācija nereti tiek piedāvāti izdevīgāki aizdevumi. Arī personīgās situācijas uzlabošanās var būt par pamatu, lai lūgtu pārskatīt pašreizējos nosacījumus. Vienlaikus gan jāņem vērā, ka darījuma noslēgšana ir saistība ar papildus izmaksām, tādēļ pirms tam ir rūpīgi jāizvērtē – kādi ir pašreizējie izdevumi, komisijas maksas apmērs. Papildus tam jāizlasa arī pašreizējais līgums, lai noskaidrotu kādi ir nosacījumi izdevuma pirmstermiņa atmaksai.

Lai refinansētu finansiālās saistības Jums ir jāveic šādas darbības:

aizpildiet pieteikuma anketu (jānorāda informācija par saistībām, ienākumiem, kredītvēsturi, apgādājamajiem, darba vietu u.c. informācija);

pēc pieteikuma saņemšanas ar Jums vajadzības gadījumā sazināsies kredītspeciālists;
refinansēšanas piedāvājumu saņemsiet e-pastā vai uzņēmuma birojā.Tālākā procedūra paredz divus scenārijus – a) trīspusēja vienošanās starp kredītņēmēju, veco un jauno aizdevēju, b) divpusēja vienošanās starp kredītņēmēju un jauno aizdevēju, kas apņemas pēc līguma noslēgšanas segt klienta vecās saistības. Pēdējais variants parasti tiek attiecināts uz ātro kredītu apvienošanu. Hipotekāro kredītu un auto līzinga pārkreditācijas procedūra ir sarežģītāka, jo arī darījuma summas ir būtiski lielākas.

Jau ievadā noskaidrojām, ka Pāriešana ar savām finansiālajām saistībām pie cita kreditora nav bez maksas. Līdzšinējie aizdevumi netiek dzēsti un tāpat kā iepriekš Jums būs jāturpina maksāt. Svarīgākais, tomēr ir tas, ka refinansēšana bez ķīlas vai lielākiem aizdevumiem – pret ķīlu var palīdzēt ietaupīt naudu. Saskaņā ar Latvijas likumdošanu visas izmaksas, kas saistītas ar finanšu resursu piesaiti, t.sk. komisijas maksa par līguma noformēšanu (ja tiek piemērota) un procentu maksājumi. Papildus tam līgumā vai tā pielikumā jāietver visas citas izmaksu pozīcijas (soda nauda, līguma grozījumi, kredītbrīvdienas), kas klientam var rasties līguma darbības termiņā. Precīzas refinansēšanas izmaksas iepriekš nav paredzamas, jo to apmērs atkarīgs no klienta riska novērtējuma, darījuma summas, termiņa un citiem faktoriem. Jārēķinās, ka maksa par darījuma izskatīšanu un noformēšanu var pārsniegt vairākus simtus eiro. Detalizētāku informāciju par darījuma izmaksām Jūs varat iegūt, aizpildot anketu vai sazinoties ar izvēlētā uzņēmuma kredītspeciālistiem. Aizņemieties atbildīgi.

Papildus informācija

Situācijās, kad neesiet pārliecināti, vai pārkreditācija ir Jums piemērotākais risinājums, ir vērts izvērtēt, ko piedāvā patēriņa kredīts vai kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu. Ja darījuma summa ir salīdzinoši neliela, kredītu refinansēšanas noformēšanas izmaksas var būt augstākas nekā finansiālais ieguvums no ikmēneša maksājuma samazināšanās. Izvērtējiet savas pašreizējās finansiālās saistības un iespējamo ieguvumu no darījuma pārfinansēšanas. Aizņemieties atbildīgi.