06.07.2016 12:36

LVC: būtiski uzlabojumi valsts autoceļu tīklā nav sasniedzami ne īsā, ne vidējā termiņā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LVC: būtiski uzlabojumi valsts autoceļu tīklā nav sasniedzami ne īsā, ne vidējā termiņā arhīvs

Būtiski uzlabojumi kopumā valsts autoceļu tīklā nav sasniedzami ne īsā, ne vidējā termiņā, trešdien Autoceļu padomes sēdē informējis Latvijas valsts autoceļu pārvaldītāja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Lange norādīja, ka ceļu sakārtošanas programmā trūkst finansējuma, tāpēc iesaistītajām pusēm jāvienojas par trūkstošā finansējuma ieguvi."Zinot, kāds ir valsts finansējums līdz 2018.gadam, varu pateikt, ka līdz 2018.gadam mēs nesasniegsim 20% no sākotnēji uzstādītā mērķa," atzina Lange.

Vienlaikus viņš piebilda, ka, sākot no 2019.gada, ceļu sakārtošanai Eiropas Savienības fondu līdzekļi vairs nebūs pieejami, kas varētu nozīmēt, ka līdz 2020.gadam netiks sasniegti jau 40% no Latvijas autoceļu sakārtošanas programmas mērķa.Pēc viņa teiktā, nepieciešams palielināt valsts budžeta finansējumu ceļiem, pagarināt autoceļu sakārtošanas programmas realizācijas laiku, samazināt sasniedzamos rādītājus atbilstoši faktiskajai situācijai vai arī meklēt alternatīvus finansējuma avotus.

Lange uzsvēra, ka labākais risinājums būtu izveidot autoceļu sakārtošanas finansēšanas modeli, kas būtu piesaistīts ceļu lietotāju maksājumiem.