29.06.2016 09:28

Silto laika apstākļu ietekmē būtiski pieaug pieprasījums pēc dzeramā ūdens

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Silto laika apstākļu ietekmē būtiski pieaug pieprasījums pēc dzeramā ūdens arhīvs

Silto laika apstākļu ietekmē šogad maijā un jūnijā ir būtiski pieaudzis pieprasījums pēc dzeramā ūdens, salīdzinot ar pagājušo gadu, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie ražotāju un tirgotāja pārstāvji.

"Cido Grupas" pārstāve Inese Lielpinka apliecināja, ka ūdens tirgus aprīlī un maijā ir audzis par aptuveni 15%, salīdzinot ar tiem pašiem mēnešiem gadu iepriekš. Ūdens patēriņa pieaugums bijis arī jūnijā. "Jūnijā Latvijas iedzīvotāji ir patērējuši vairāk fasētā ūdens nekā pagājušā gada jūnijā. Pieprasījuma pieaugumu var skaidrot ar siltajiem pavasara mēnešiem un labajiem laika apstākļiem jūnijā," stāstīja Lielpinka.

Arī "Orkla Foods Latvija" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne  pauda, ka dzeramā ūdens "Everest" pārdošanas apmēri laika posmā no šā gada 1.maija līdz 27.jūnijam, salīdzinot ar iepriekšējā gada to pašu posmu, ir palielinājušies par 30%.Pēc viņas teiktā, pieprasījums pēc ūdens pieaudzis saistībā ar siltajiem laika apstākļiem. "Ūdens patēriņa pieaugums skaidrojams ar sezonas laika apstākļiem, kas attiecīgajā laika posmā ir karstāki," skaidroja Erciņa-Užāne.

Tāpat mazumtirgotāja "Maxima Latvija" komunikācijas speciāliste Zane Udrase apliecināja, ka "Maxima" veikalos ir būtiski pieaudzis pieprasījums pēc dzeramā ūdens. Piemēram, pēdējās nedēļas laikā salīdzinājumā ar tādu pašu laika periodu pērn dzeramā ūdens pārdošanas apmēri pieauguši par 53%.