14.04.2015 00:00

Vai sms kredīti ir pieejami internetā?

Autors  Reklāma
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Saskaņā ar dažādiem pētījumiem tikai daļa Rīgas reģiona iedzīvotāju veido uzkrājumus. Brīžos, kad rodas vajadzība pēc nelielas papildus summas – aizdevuma līdz algai, var izlīdzēt aizdevumi internetā jeb sms kredits.

Finanšu pakalpojums nav paredzēts ikdienas lietošanai, bet tām īpašajām reizēm, kad radušies papildus tēriņi, bet draugi, radi kāda iemesla dēļ nevar palīdzēt. Lai saņemtu aizdevumu, ir jāaizpilda pieteikums internetā, norādot informāciju par sevi, ienākumiem un izdevumiem. Ja kredītspeciālisti uzskatīs, ka klients atbilst izvirzītajām prasībām, aizdevumu saņemsiet jau pēc pavisam īsa brīža.


Atbildot uz virsrakstā uzdoto jautājumu – vai Sms kredīti Latvijā ir pieejami internetā atbildam varam atbildēt apstiprinoši. Piesakoties kredītam pirmajā reizē, anketa ir jāaizpilda uzņēmuma mājaslapā. To var izdarīt gan no viedtālruņa, gan planšetes, gan datora. Ja kļūsiet par pastāvīgu klientu konkrētā uzņēmumā, turpmākajās reizēs varēsiet aizņemties, nosūtot sms ar vajadzīgo summu un savu lietotāja kodu. Protams, pieejamā aizdevuma apmērs ir atkarīgs no klienta kredītlimita. Būtu naivi cerēt, ka aizņēmējam, kura ienākumi nepārsniedz 500 eiro mēnesī, kāds ļautu aizņemties vairākus tūkstošus eiro. Turpretim, ja Jūsu ienākumi sasniedz vairākus tūkstošus eiro mēnesī, tad arī kredītlimits būs krietni augstāks.

Cik ātri tiek izsniegti naudas aizdevumi internetā?

Piesakoties sms kredītam darba laikā, pieteikums tiek izskatīts salīdzinoši ātri. Nereti klienti var saņemt aizdevumu jau 15 minūtēs, taču ne vienmēr. Naudas pārskaitījumi noris ātrāk, ja abām pusēm ir bankas konts vienā kredītiestādē, jo tad atliek nepieciešamība veikt starpbanku maksājumus. Atsevišķās situācijās ir iespējams, ka nauda kredītņēmējam tiek pārskaitīta tikai nākamajā dienā. Papildus jārēķinās, ka neilgi pirms svētkiem kredītspeciālisti ir vairāk noslogoti, līdz ar to anketu izvērtējums noris ilgāk.

Vai sms kredīta saņemšanai ir vajadzīga ķīla?

Sms kredīti Latvijā tiek izsniegti interneta vidē, nevis lombardā vai bankā. Kredīts no 18 gadiem tiek piešķirts, pamatojoties uz kredītvēstures un maksātspējas izvērtējumu. Ja kredītspeciālistiem liksies, ka klients ir pietiekami turīgs un apzinīgs, lai spētu izpildīt līgumsaistības, aizdevums tiks piešķirts. Aizņēmuma saņemšanai internetā nav vajadzīga ķīla vai galvotājs. Sms kredītu summas ir salīdzinoši nelielas, un tas tiek piešķirts bez nodrošinājuma. No otras puses, par nodrošinājumu var uzskatīt klienta ienākumus, kas tiek ieskaitīti klienta bankas kontā. Ja neesiet pārliecināti, kurš aizdevums ir Jums piemērotākais, ir jāaplūko kredīta kalkulators. Svarīgi – pirms parakstīt līgumu, rūpīgi izvērtējiet vajadzības un finansiālās iespējas atmaksāt kredītu līgumā noteiktajā termiņā.

Atšķirībā no banku aizdevumiem ātrie kredīti Latvijā parasti ir jāsedz vienā maksājumā, nevis saskaņā ar kredīta atmaksas grafiku. Tas nozīmē, ka paņemot 100 eiro kredītu, Jums būtu vienā reizē jāatmaksā atpakaļ tie paši 100 eiro. Ja to izdarīt nav iespējams, būs jāmaksā papildus saskaņā ar līguma nosacījumiem. Aizņemieties atbildīgi.