12.06.2012 11:30

Mālpils lidlauka cenu krīzes laikā samazina astoņas reizes (pievienots video)

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils lidlauks Mālpils lidlauks http://aerofoto.posterous.com

Mālpils pašvaldība gadiem cenšas pārdot tai piederošo lidlauku pie Bukām, taču līdz šim izsoles beigušās neveiksmīgi.

23. jūlijā jau ceturto reizi tiks izsolīts Mālpils novada pašvaldības nekustamais īpašums "Upeslīči". Izpilddirektors Agris Bukovskis atklāj, ka līdz šim lidlauku pārdot nav izdevies tā lielās cenas dēļ.


"Iepriekš tam bija liela kadastrālā vērtība un vērtētāji bija noteikuši tam lielu cenu, par kuru neviens to nebija gatavs pirkt," skaidro A. Bukovskis. "Tagad pamainījusies kadastrālā vērtība, arī pašreizējā tirgus situācijā nekustamo īpašumu vērtējumi ir zemāki."

Īpašums aptver zemi 8,7 hektāru platībā – tās vērtība 11 000 latu, lidlauku 8000 latu vērtībā un noliktavu, kuras cena ir 21 000 latu. Šoreiz lidlauka izsoles sākuma cena būs 40 000 latu. Plānotā un atļautā izmantošana ir satiksmes infrastruktūras apbūves teritorija, lietošanas mērķis – lidlauku apbūve. Savukārt 2008. gadā pašvaldība no lidlauka pārdošanas cerējusi iekasēt 330 000 latu.

Izpilddirektors stāsta, ka pašlaik lidlauka skrejceļi netiek izmantoti, taču angārā SIA "Norma K" glabā sauso šķeldu pašvaldības vajadzībām.

Šīs izsoles rezultātus izpilddirektors neprognozē, jo iepriekšējās izsolēs pircēji izrādījuši interesi, ieradušies aplūkot īpašumu, bet ar to arī viss beidzies. Starp dalībniekiem noritēs mutiska izsole ar izsoles soli 100 latu.

Mālpils novada domes priekšsēdētāja Aleksandra Lielmeža (Vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij") komentārs: