07.06.2012 19:17

Salaspils dome par pusmiljonu latu iegādājusies "trekno gadu" pieminekli

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils dome par pusmiljonu latu iegādājusies "trekno gadu" pieminekli Lolita Trukšāne, Salaspils novada dome

Salaspils pašvaldība izsolē iegādājusies puspabeigto "trekno gadu" ieceri – atpūtas kompleksu Ceru ielā 1.

Tajā pirmskrīzes gados paspēja uzbūvēt gan daudzdzīvokļu un viesnīcas ēkas, gan arī izbūvēt peldbaseinu, taču, iestājoties krīzei, finansiālu apsvērumu dēļ iekšdarbus neuzsāka.

Kas patlaban notiek izsolē par 500 200 latiem iegādātajā īpašumā, stāsta Salaspils novada domes izpilddirektors Andrejs Jaunkalns: "Esam izpētījuši atpūtas kompleksa būves. Jautājumus par peldbaseinu ir pilnīgi skaidrs – baseins būs, bet par pārējo telpu pielietojumu vēl tiek domāts. Būtu labi, ja tās varētu izmantot izglītības iestādes vajadzībām."

Galavārdu šajā jautājumā dome teiks pēc ēku izpētes, ko veiks būvvalde sadarbībā ar arhitektu un speciālistiem, kuri pārzina izglītības iestāžu telpu izbūves specifiku, lai noskaidrotu, vai celtnes var pielāgot šim nolūkam. Kad dome parakstīs izsolē iegūtā objekta pieņemšanas nodošanas aktu, pašvaldība steidzīgi tajā ierīkos apsardzes sistēmu, jo līdz šim plašais objekts stāvējis visiem pieejams.

Salaspils novada domes priekšsēdētāja pirmajai vietniecei Olgai Pāvulītei jautājām, kādai izglītības iestādei varētu izmantot jauniegūtas telpas, ja tās būs iespējams pielāgot šim nolūkam. O. Pāvulīte paskaidroja: "Tās ļautu atrisināt telpu jautājumu Salaspils 1. vidusskolai, kam telpu trūkuma dēļ nepieciešama piebūve. Tāpēc būtu labi, ja šim nolūkam varētu pielāgot jau uzceltu ēku, lai arī tajā būs vajadzīga pārprojektēšana un būs jāveic iekšdarbi."

Salaspils novada dome nav realizējusi ieceri par Salaspils 3. vidusskolas būvniecību, kamēr 1. vidusskolas ēka ir morāli un fiziski degradējusi, savukārt 2. vidusskolā mācības norit krievu valodā.