06.06.2012 16:13

Bruģi vai bitumenu – carnikavieši strīdas par veloceliņa segumu

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līdz šim carnikavieši velopriekus baudījuši tikai pa vietējām takām un zemes ceļiem. Līdz šim carnikavieši velopriekus baudījuši tikai pa vietējām takām un zemes ceļiem. Krišjānis Grantiņš

Carnikavas novadam no abām pusēm – gan no Rīgas, gan Saulkrastiem – ir veloceliņi. Novada dome plāno tos savienot, izbūvējot trīs metrus platu asfaltbetona veloceļu arī Carnikavā.

Veloceliņa būvniecības projekta iecere ir nodota iedzīvotāju apspriešanai. Iedzīvotāju domas dalās par veloceliņa segumu. Būvniecības iecerē to paredzēts noasfaltēt, bet daži carnikavieši uzskata, ka videi draudzīgāks materiāls būtu betona bruģis, pa kuru braucot vasaras tveicē, nebūtu jāelpo bitumena izgarojumi.

Savukārt pret bruģa segumu tā nelīdzenuma dēļ iebilst iedzīvotāji, kuri pa veloceliņu gribēs pārvietoties ar skrituļslidām un slēpju roleriem. Pašvaldībā saņemts priekšlikums veloceliņu pagarināt – noasfaltēt Liepu alejas pēdējos simt metrus, lai Sautiņu un Salas skrituļotāji veloceliņu varētu sasniegt, nebraucot lielu līkumu.

Carnikavas novada domes attīstības un plānošanas daļas vadītāja vietniece Diāna Čūriška paskaidroja: "Abpus Carnikavas novadam gan Rīgas, gan Saulkrastu pusē ir izbūvēts veloceliņš, bet mūsu teritorijā veidojas pārrāvums. Lai sakārtotu šo jautājumu un velobraucēju rīcībā būtu vienots celiņš gar Vidzemes jūrmalu, Carnikavas novada dome ir ierosinājusi būvniecības ieceri "Veloceļš Carnikavas novadā". Tā izbūve paredzēta starp jūras piekrastes joslu un dzelzceļa līniju Rīga – Saulkrasti, posmā no Vecāķiem līdz Lilastei. Finansējums veloceliņa projektēšanai jau ir pieejams, daļu no tā sastāda Eiropas Savienības līdzekļi."

Celiņu plānots ietvert starptautiskajā projektā "EuroVelo 13", kas paredz savienos Eiropas valstis no Grieķijas dienvidos līdz Somijai ziemeļos. 561 kilometrs šī veloceliņa vīsies gar jūras piekrasti Latvijā, no kuriem 26 kilometri  - caur Carnikavas novadu.

Būvniecības ieceres "Veloceļš Carnikavas novadā" prezentācija notiks 21. jūnijā pulksten 18.00 Carnikavas pamatskolā, Nākotnes ielā 1.