05.06.2012 11:39

Pierīgā bezdarba rādītājs krietni zemāks par valstī vidējo

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) jaunākie dati liecina, ka aprīļa beigās Rīgas reģionā darba meklētāju rindās bija deviņi procenti no darbaspējīgajiem iedzīvotājiem. Tas ir otrs zemākais rādītājs valstī.

 

Vismazāk darba meklētāju ir galvaspilsētā, tikai 8, 5 procenti, bet visvairāk Latgales reģionā – 24,1 procents darbaspējīgo ir darba meklējumos. Savukārt kopējais bezdarba rādītājs valstī aprīļa beigās bija 12,9 procenti. Salīdzinoši daudz cilvēku darbu meklē kūrorta pilsētā Jūrmalā – 14,3 procenti.

NVA apkopotā statistika liecina, ka, salīdzinot ar šī gada martu, aprīlī bezdarbnieku skaits Pierīgā ir nedaudz samazinājies. Aprīļa pēdējā dienā reģistrēto bezdarbnieku skaits bija 45909, bet martā – 47470. Tas nozīmē, ka vairāk nekā pusotram tūkstotim Pierīgā mītošo darba meklētāju to ir izdevies atrast.

Piebilstams, ka pērnā gada aprīlī bez darba bija 60149 no Pierīgas ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem un bezdarba vidējais rādītājs bija 10,5 procenti. Tas gan atkal bija mazāks nekā valsts vidējais, jo 2011. gada aprīlī darbu Latvijā meklēja 13,9 procenti darbaspējīgie Latvijas iedzīvotāji.