30.05.2012 08:57

Siguldā rekorddaudz jaundzimušo – mērs sola būvēt jaunu bērnudārzu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics Krišjānis Grantiņš

Siguldas novadā strauji pieaugošais jaundzimušo skaits rosinājis pašvaldību būvēt jaunu bērnudārzu.

Kā portālu Apriņķis.lv informēja Siguldas domē, Siguldas novadā pirmajos piecos mēnešos (līdz 25. maijam) Siguldas novadā deklarēti 135 jaundzimušie – par 47 mazuļiem vairāk nekā pērn.

Ne vien rekordlielais jaundzimušo skaits, bet arī bērnu skaits, kuri gaida vietu pašvaldības bērnudārzos, ir rosinājis Siguldas domes deputātus domāt par jauna bērnudārza būvniecību.

„Šis lēmums ir ļoti straujš, ņemot vērā to, ka nesen nodevām ekspluatācijā pilnīgi jaunu bērnudārzu „Ieviņa" ar 128 vietām, šogad rekonstruēsim bērnudārza „Pīlādzītis" telpas, dodot vietu vēl 50 bērniem. Tomēr šobrīd var saņemt Eiropas Savienības līdzfinansējumu jauna bērnudārza būvniecībai," lēmumu pamato Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

"Siguldas novada demogrāfiskie rādītāji Latvijas kontekstā ir izcili, tādēļ pašvaldības atbildība ir nodrošināt bērniem kvalitatīvu pirmsskolas izglītību, kamēr vecāki strādā," skaidro Siguldas mērs.

Šobrīd tiekot apsvērtas vairākas jaunā bērnudārza atrašanās vietas. Iespējams, būvniecība varētu notikt Skolas ielā 5, Siguldā un tam par pamatu tiks izmantots 2010. gadā atklātās pirmskolas izglītības iestādes „Ieviņa" tehniskais projekts. Cits iespējamais risinājums – piebūvēt bērnudārzam „Saulīte" jaunu korpusu, izvērtējot gan ekonomiski, gan funkcionāli izrādījās neizdevīgāks. Tāpat arī nesen Jaunrades centram piešķirtās telpas, nesenā Tornīša skola, kas būvētas 90. gados kā bērnudārzs, funkcionāli gan kā bērnudārzs, gan skola ir neveiksmīgs projekts.

Lai piesaistītu finansējumu jauna bērnudārza būvniecībai, pašvaldība ir sagatavojusi projekta ideju valsts budžeta finansējumam aktivitātei "Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros", kas nosaka, ka finansējumu varēs saņemt pašvaldības, kuru teritorijā ir vērojams visaugstākais rindā uz pirmsskolas izglītības iestādēm esošo bērnu īpatsvars.